CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM haftalık olarak düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, helalleşme sözlerine açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun “Roboski'yle helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz” ifadeleri tepkilere neden oldu.

Kılıçdaroğlu’nun tepki çeken sözleri şu şekilde:

“Hafta sonu bir videoyla iktidara geliyoruz ama bunun bana yetmediğini anlatmaya çalıştım. Benim için sarayların, konvoyların zerre önemi olmaz. Eğer ülkemizin makus talihini kırabiliyorsam ben iktidar olayım, olayım ki çocuklarımıza bembeyaz bir Türkiye bırakalım. Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık. Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası olan topluluklarına yapacağız. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak. Ben bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Hani strateji çocuklarımın geleceğinden önemli. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapattı helalleşeceğiz, Roboski'yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma'yla helalleşceğiz. darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gençlerimiz asıldı; onlarla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.”

BU SÖZLER SONRASINDA…

Bu sözler sonrasında Roboski dediği olayda Pkk terör örgütünün paçavraları ile gömülen skandal görüntüleri Kemal Kılıçdaroğlu’na hatırlatıyoruz.

Ayrıca Ahmet Kaya’nın da, “Apo’yu özledik” şeklindeki skandal sözlerini de Kemal Kılıçdaroğlu’na hatırlatıyoruz.

AHMET KAYA'NIN SKANDAL VİDEOSU!

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN DEDİĞİ ULUDERE'DEKİ PKK'LILARIN CENAZELERİ:

Editör: TE Bilişim