Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Konu hakkında en çok tartışılacak açıklamalar Erol Mütercimler'den geldi.

TV 5'te yayınlanan Gizli Dosya programında "Türkiye İttifakı" polemiğine ilişkin görüşlerini açıklayan Mütercimler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ölümcül bir suikast düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Tarihte yaşanan siyasi suikast süreçlerine dikkat çeken Mütercimler, "Postacı kapıyı iki kere çalar, üç kere değil" diyerek CHP liderinin, daha önce iki ciddi saldırı atlattığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun "sağlık gerekçelerini" göstererek yakın zamanda görevinden ayrılacağını savunan Mütercimler, aksi takdirde CHP liderinin ölümcül bir suikastle karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

"TÜRKİYE İTTİFAKI" KEMAL BEY'SİZ OLACAK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın dönemde partiden ayrılacağını ve CHP'nin başında olmayacağını belirten Mütercimler, "Çok genel bir ifadedir; postacı kapıyı iki kere çalar, üç kere değil. İki kere ciddi girişimde bulunuldu, 3'üncüsünde karar vericiler açısından söylüyorum, 3'üncüsünde Kemal Bey'in hayatta kalma şansı yok." dedi.

Bu korkunç senaryonun Kılıçdaroğlu, ailesi ve yakın çevresi tarafından da görüldüğünü dile getiren Mütercimler sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu bilinen bir şey, dünyadaki siyasi suikastlere bakın bakalım ne görecesiniz. Kendisi de, kendi sağlık sorunlarını öne sürerek çekilecek. Çekilmek zorunda. Ana Muhalafet partisinin başındaki kişinin böyle bir suikastle hayatını kaybetmiş olması partiye de artı bir şey kazandırmaz. Partiyi iktidara taşısa, diyeyim ki; tamam, birisi hayatını kaybetti olur... Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu koşulda bir siyasi liderin hayatını kaybetmesini gerektirecek bir husus yok, çok gereksiz bir şey olur."

İşte programın o kısmı

ERDOĞAN, DEVLET BAHÇELİ'DEN ARTIK BIKTI, USANDI

Erol Mütercimler, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye İttifakı çıkışı, Cumhur İttifakı'nın ters düştüğü seçim sonuçları oranına ilişkin sorulara cevaplar verdi.

ERDOĞAN'IN BAHÇELİ İLE TERS DÜŞTÜĞÜ OY HESABI

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Nisan'da 31 Mart yerel sonuçları için "Oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. Partimizin aldığı oy yüzde 18.8'dir. Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin toplam oy oranı yüzde 60,42 seviyesindedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin almış olduğu oy oranının yüzde 18,81 olarak gerçekleşmiş olması birilerini fena halde rahatsız etmiştir." demişti. İttifakın diğer ortağı Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan ise partisinin Kızılcahamam kampında bu hesaba karşı çıkıp, "Ak Parti olarak seçimde yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Cumhur İttifakı olarak da toplamda yüzde 51,7 oy aldık." demişti. Bahçeli hesaplamada büyükşehirler dışındaki 51 ilde İl Genel Meclisi oylarını esas almıştı. MHP İl Genel Meclisi oyları yüzdesinde Ak Parti 41,6 MHP ise 18,81 oy aldı. 

ERDOĞAN İÇİNE SİNDİREMEDİ, BAHÇELİ'DEN ARTIK BIKTI, USANDI

TV5'te sorulara cevap veren Mütercimler, "Erdoğan'ın hesaplaması doğru. MHP'nin genel olarak 18,81 oyu mümkün değil olmaz. Bahçeli'nin moral unsurları açısından bunu böyle taşımasının önemi olmaz. MHP'nin oyu en fazla 8'lere gelir. Zıtlaşma var. Tayyip Bey artık Devlet Bey'den tırnak içerisinde söylüyorum bıktı, usandı. Bahçeli seçimin galibi bir tek MHP'dir dedi. Erdoğan'ın bunu içerisinde sindirmesi kabul etmesi söz konusu bile değil. Erdoğan her ne kadar MHP'nin kurmaylarına teşekkür ettiyse de onun teşekkürü tabanadır." dedi. 

'TÜRKİYE İTTİFAKI BEN MHP İLE İTTİFAK YAPMAK İSTEMİYORUM DEMEKTİR'

Erdoğan'ın iddiasının Bahçeli benim partimi de yönetiyor, devletide yönetiyor, yetmiyor CHP'yi de yönetmek istediğini  öne süren Mütercimler şunları kaydetti:

"Erdoğan peki o zaman ben kimin ve ben neyim diyor. Bahçeli, Erdoğan'ı öyle bir pozisyona soktu ki MHP olmazsa Erdoğan ve AKP hiçbir şey. Erdoğan gibi egosu çok yüksek bir lider bunu içine sindiremez. Taban içine sindirmez. O yüzden Erdoğan Türkiye İttifakı diye bir olgu üretti. Türkiye İttifakı şu demek; ben MHP ile ittifak yapmak istemiyorum o ittifakın adı Cumhur İttifakı. Ben Türkiye İttifakı kurmak istiyorum. Çünkü Türkiye'nin ekonomisi çok kötü artık yurtdışından borç almak zorundayız. Bu borcu alabileceğim tek odak var oda IMF ama ben IMF ile ilgili öyle açıklamalar yaptımki şimdi birdenbire tek başına IMF'nin kapısını tıklatıp 60 milyar dolar bana borç ver diyecek halim yok. Ben Türkiye İttifakı diye ifade edeyim. Kamuya; dış politikada ABD'nin İran ambargosu var, Ortadoğu'nun Suriye'deki durumu biliyorsunuz. S-400 ve F-35 sorunu var derim. Bu söylemiş olduklarımla MHP ile birlikte yürümem. Dolayısıyla IMF'ye borç için gidecekse CHP'ye yüzde bir milyar ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başındayken IMF meselesinde Ak Parti'ye sahip çıkar mı sorusunun cevabı çok gri."

İşte programın o kısmı

Editör: TE Bilişim