CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle Alaattin Çakıcı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tehdit ve hakaret suçlarından iddianame hazırlandığı bildirildi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Nihayet! Genel Başkanımıza yönelik Hakaret ve Tehditlerinden ötürü, Alaattin Çakıcı hakkında iddianame düzenlendi! Önceden de söylediğimiz gibi mutlaka ceza almasını sağlayacağız!” ifadelerini kullandı.

Çelik’in paylaştığı iddianameye göre, Çakıcı’ya “Kamu görevlisi karşı görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit“ suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, Çakıcı’nın Twitter hesabından el yazısıyla Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir açıklama paylaştığı ve Kılıçdaroğlu’na yönelik “gafil”, “muhbir”, “adi”, “şerefsiz” ve “onur yoksunu” gibi hakaretlerde bulunduğu, “Fasulye çubuğu ile seni tanıştırırım” ve “Akıllı ol” şeklinde de tehdit içerikli ifadeler kullandığı kaydedildi.

ÇAKICI ‘İKAZ ETTİĞİNİ’ ÖNE SÜRDÜ

Çakıcı’nın suçlamalara ilişkin ifadesinde, sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın kendisine ait olduğunu söylediği ancak ‘tehdit kastının bulunmadığını, sadece ikaz ettiğini’ öne sürdüğü aktarıldı.

Savcılık, Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na hakaret ve tehditler bulunduğunun anlaşılmakta olduğunu belirterek, Çakıcı’nın cezalandırılması talebiyle iddianameyi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Editör: TE Bilişim