Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na "Şimdi Çubuk Akkuzulu Mahallesi’nde en son mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı bin 260 oy almış, yüzde 73.30 oranında. CHP artı İP ittifakı 169 oy yüzde 9,83. Yani gerilim içinde yapılmış olan bir seçim iddiası var, bu seçim ortamında siz yüzde 9 oy aldığınız yere Mehmetçiğin cenaze namazına katılmak için gitmeyi düşünüyorsunuz.Ama orada karşılaşacağınız bir olayı neyle izah edeceksiniz." diye sordu.

Bu soru akıllara Bahçeli’nin 2014’teki Tunceli ziyaretini getirdi.

2014 yılının Kasım ayında ise, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile “Dersim” tartışması yaşayan Bahçeli, Davutoğlu’nun kendisine yönelik, “buyurun gidin bu söylediklerinizi Dersim’de söyleyin.” sözleri üzerine sert bir yazılı açıklama yaparak Tunceli’ye gideceğini duyurmuştu.

İktidar çevreleri ise Bahçeli’nin Tunceli’ye gidecek olmasına, "kışkırtıcı olur" yorumunda bulunmuştu.

Bahçeli, Tunceli'deki ilk olarak valiliği ziyaret etmiş, ardından valilik binasının önünde bir konuşma yapmıştı. 

Konuşmasının ardından gerginlik ise yaşanmıştı. Valilik binasına yürümek isteyen yaklaşık 800 kişilik gruba polis izin vermemiş, protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, gruba biber gazı ve copla müdahale etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıya uğradığı köyde Millet İttifakının yüzde 9,83 oy aldığını hatırlatan Devlet Bahçeli’nin 2014 yılının Kasım ayında gittiği Tunceli’de, aynı yılın Mart ayında yapılan yerel seçimlerde MHP, yüzde 1,43 oy almıştı.

Editör: TE Bilişim