Habererk/Lokman Happani/Kilis

Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan atanmadan iki ay önce lisansı FETÖ'den iptal edilen güvenlik şirketine lisansını geri verdi.

Lisansını geri alan şirket Kilis'te işe başladığı ortaya çıktı.

15 Temmuz Darbe sonrası FETÖ'den soruşturma geçirerek lisansı iptal edilen merkezi İstanbul’da bulunan Vira Güvenlik'le ilgili şok detaylar ortaya çıkmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası güvenlik şirketi olan Vira’nin lisansı iptal edildi.

Darbeden girişiminden sonra lisansı iptal edilen Vira Güvenlik İçişleri Bakanlığı müsteşarına başvuruda bulunarak iptalin kaldırılmasını istedi.

Tam da olaylar bu safhadan sonra gelişti

Vira Güvenliğin başvurusu sonucu İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı olan Dr. Mehmet Tekinaarslan imzalı yazı 14 nisan 2015 tarihinde yayınlanarak yürürlüğü girdi.

Yazıda FETÖ Araştırması Sonucu Lisansı İptal Edilen Vira Güvenlik firmasının faaliyet izni tekrar geri verildi.

"Yapılan değerlendirme sonrası şirketin FETÖ/PYD Terör Örgütüne aidiyeti, irtibatı veya iltisaki bulunmadığı değerlendirildiğinden işlem fesihten sarfınazar edilmesi gerektiği anlaşılmıştır. Bu sebeple Vira Güvenlik firmasının faaliyet izni ekli listeden çıkartılmıştır" denildi.

Orijinal belge ogghaber.net isimli sitede yayınlandı.

KARARDAN İKİ AY SONRA KİLİS’E ATANDI

FETÖ'den belgesi iptal edilen Vira Güvenliğin lisanslını geri veren müsteşar yardımcısı Dr. Mehmet Tekinarslan 21 haziran 2017 tarihinde yayınlanan Valiler kararnamesi ile Kilis Valisi olarak atandı.

Vira Güvenlik atanmadan 3 ay sonra Eylül 2017 yılında yapılan ihale ile Öncüpınar, Elbeyli ve Çobanbey sınır kapısının güvenlik ihalesini alarak icraatına başladı. Şirket halen Suriyelilerin konaklama tesisleri ve geçiş noktaları vira güvenliğini elinde bulunmakta olup bir çok ihaleye girmeye çalışıyor.

Editör: TE Bilişim