Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ / PDY kapsamında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası yapmak suçlaması ile ilgili olarak 7 Aralık Üniversitesi ve bazı okullarda görevli öğretmenler hakkında 83 sayfalık iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame Kilis Ağır Ceza mahkemesince kabul edildi. 
Yüksel kod adlı gizli tanık verdiği ifadesinde Kilis’te hazırlanan Sodes projelerinden  elde edilen paralarla Mustafa Atınç pansiyonunun bahçesine  yeni FEM dershanesi yapıldığını belirtti.    

İZMİRDE ASTSUBAY VE ASKERLERİN GÜVENLİ OLUP OLMADIĞI SEÇİLİRDİ 
Yüksel, Ben İzmir’e 2 hafta da bir giderdim, kimlik bilgilerimiz kayıt altına alınacağından uçak ile yolculuk yapmamız yasaktı, bu sebeple ben her defasında İzmir’e otobüsle gidip gelirdim, yolculuk öncesi Mustafa S. bana her defasında gidiş-geliş bedeli olarak 300 TL para verirdi....Fethullah Gülen’in son talimatları, alınacak tedbirler hakkındaki telkinleri öğrencilere anlatılırdı, ben yeniden Kilis’e döndükten sonra İzmir’de bulunan sorumlu şahıs bu astsubay öğrencilerini izler ve güvenilir olup olmadıklarını test ederdi, Mustafa S’da zaman zaman İzmir’e gelirdi, ben öğrencileri hazır ederdim, beni odadan çıkartıp kendi aralarında görüşürlerdi, ne konuştuklarını bilmezdim. Hatta bu öğrenciler tatillerde Kilis’e geldiğinde 15 günlük programlar yapar, evleri müsait olan cemaat mensubu şahısların evlerinde kamp yapardık.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY ELAMANLARI ÖĞRENCİLERİN ADINA HAT ALARAK KULLANIIRLAR
Güvenilen, cemaate körü körüne bağlı olan, hiçbir şekilde gelen talimatları sorgulamadan yerine getiren öğrencilerle mülakat şeklinde bir görüşme yapıp, yönlendirilecekleri devlet kurumları hakkında karar verme, girecekleri mülakat ve sınavlarda nelere dikkat edileceği hususlarında bilgilendirilme yapılmaktadır. Buna rağmen sınavlara girecek öğrencilerin kimlik bilgileri alınarak benim bilmediğim bir aracı vasıtasıyla başka yönden de araştırmaları yapılmaktadır. Örgüt içerisinde görevli şahısların hemen hepsi kod ismi kullandığı gibi kendilerine ait olmayan başkalarına ait telefon hatları kullanırlar.

DEVLETİN PARASIYLA DERSHANE İNŞAATI YAPTILAR 
Yüksel kod adlı gizli tanık, " Yaklaşık 3 yıl boyunca Kilis ilinde Fethullah Gülen cemaati içerisinde yer aldığım için, Kilis ilinde faaliyet gösteren FEM Dersanesi, Özel Mehmet Döğme İlköğretim Okulu, Mustafa Atınç Erkek Yurdu, Tahiri Erkek Öğrenci Yurdu, Zahide Nezahat Kız Öğrenci Yurdu, KİADER, SAYADER, Suriyeli Öğrenciler Geçici Eğitim Merkezi Eğitim Merkezi, Kimse Yok mu Derneği, Ese-Der, Kilis Diyanet Mensupları Derneği, Gülistan Derneği ve Fem Akademi Kursunun FETÖ/PDY örgütüne ait kuruluşlar olduğunu biliyorum. 

Yapılanmada her kurumun sorumlu kişileri, sorumlularından sorumlu olan bir üst kişi vardır, ancak kişiler birbirlerini pek tanımazlar, toplantılar örgüt mantığı ve gizlilik içerisinde yapılır. Sohbet toplantılarında kesinlikle toplantı odasına telefon sokulmaz, himmet vermek çok önemlidir ve himmet vermeyenleri ötekileştirilmeye ve toplum içinde rencide edilmeye çalışılır. Örgüt maddi gelirini, toplanan himmet  paralarından, dershane, okul ve yurt gelirlerinden, öğrenci evlerinden, gazete ve dergi satışlarından, vakıflar aracılığı ile toplanan paralardan, kurban ve deri bağışından, devlet memurlarından durumlarına göre belirlenen oranlarda alınan himmet paralarından, ayrıca cemaat mensupları tarafından hazırlanan SODES gibi projelerden elde edilen paralardan sağlar. Atilla BOLAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ese-Der’in bir çok SODES projesi hazırladığını, proje karşılığında alınan paraların büyük bir kısmının cemaatin yatırımlarına aktarıldığını, SODES kapsamında alınan paralarla Mustafa Atınç Erkek Yurdunun bahçesinde yapılmakta olan yeni FEM Dershanesi inşaatına para aktarıldığını, Ese-Der tarafından hazırlanan projelerinde hiçbir sorunla karşılaşmadan onaylandığını biliyorum" dedi. 

Habererk / Lokman Happani / Kilis

Editör: TE Bilişim