Habererk / Lokman Happani 

Kilis’te Özel İdaresi binası gösterilerek kurulan Vaha Nakliye İnşaat Gıda San. Ve Tic. Ltd Şti. , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanlığına başvuru yaparak 2 aylığına 2 bin ton Suriye’ye şeker ihracatı yapma belgesi aldı. 


Alınan belgede İhracatın Suriye gösterilmesi, ancak tüm gümrük kapılarından çıkış izni verilmesi kafaları karıştırırken Şirketin 27 10.2017 tarihinde kurulduğu ortaya çıktı. 


 

Kilis Özel İdaresi binasını şirket binasını göstermişler 

27.10.2017 tarihinde Kilis Vergi dairesine başvurarak, kayıt işlemlerini yaptıran Vaha Nakliyat yetkilileri adres olarak Kilis İl Özel idaresini göstermişler. Vergi levhası, Ticaret odası,  Ticaret sicil gazetesinde geçen adres Öncüpınar Mahallesi F. Rüştü zorlu Caddesi No:1  Z-1 Kilis Özel İdaresi ve AFAD Acil müdürlüğünün kullandığı bina olarak geçiyor. 


 

Şirketin Müdürlüğünü Devlet memuru yapıyor
Kurulan şirketin ithalat ihracat müdürlüğüne Özel İdaresinde çalışan devlet memuru Fatih Danış yaptığı ortaya çıktı. Danış bastırdığı kartta İthalat ihracat Müdürü adres Kilis Özel İdaresi olarak geçiyor. 

Sudan ucuza şeker satmışlar 
AK Parti hükümeti tarafından Türkiye gelenindeki şeker fabrikalarının satılması ve yaz ayının olmasıyla birlikte şeker fiyatları tavan yapmıştı. Toptan satışlarda şekerin kilosu 3,4 liranın altında verilmezken Suriyeli Hasson Hajhammod adına şirket tarafından düzenlenen faturada 2.188 liraya 375 ton şeker faturası keserek toplamda 820 bin 620 kuruşa sattıkları ortaya çıktı.  Kesilen faturada Kilis Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapısından değil de Gaziantep Karkamış karşısındaki Cerablus'a sevkiyatın yapılması da dikkatleri çekiyor. 

2000 yılında da hayali şeker ihracatı yapılmıştı 
Kilis Öncüpınar sınır kapısından 2000 yılında "paraşüt" operasyonu  ile Altınbaş holding tarafından hayali şeker ihracatı yapılarak 500 Milyonluk vurgun yapıldığı ortaya çıkarılmış  dönemin valisi Güner Özmen ve 52 kişi hakkında işlem yapılmıştı. 
 

Editör: TE Bilişim