Dünya basınında yer alan haberde Kırgızistan FETÖ İmamı Orhan İnandı’nın arabasının evinin önünde boş olarak bulunduğu duyurulmuştu.

Hatta bu olaya Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov dahil olmuş, Orhan İnandı'yı bulmak için soruşturma ve operasyonel önlemleri güçlendirme talimatı vermişti.

KIRGIZİSTAN FETÖ İMAMI ORHAN İNANDI TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE

Kırgızistan FETÖ İmamı Orhan İnandı’nın Cengiz İnşaat'a ait jetine bindirmek için havaalanına götürüldüğü ama havaalanında uçağın kalkışına yetkililerin izin vermediği iddia edildi.

Bunun üzerine Orhan İnandı’nın tekrar Türk Büyükelçiliği’ne getirildiği, Türk büyükelçiliği'nin önünde ise İnandı’nın yandaşları olduğu iddia edilen grubun Türk Büyükelçiliği önünde toplandığı gelen bilgiler arasında.

Türk Büyükelçiliği önünde toplan insanların Kırgızistan’da böyle bir operasyon yapılmasına tepki gösterdiği iddia edildi.

Orhan İnandı, Kırgızistan'da 1990'lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak biliniyor. Kırgızistan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini Sapat olarak değiştirmiş, okulların genel müdürlüğüne bir Kırgız vatandaşı getirmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan'da faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumu bünyesinde 16 liseyi, bir üniversiteyi, 5 orta okulu barındırıyor.

Editör: TE Bilişim