MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldığı TV programında Kızılay Başkanı Kemal Kınık’ın derhal tutuklanması gerektiğini söyledi. Enginyurt, Kzılay’ın 152 yıldır Türkiye’ye hizmet ettiğini vurgulayarak, Kızılay’ın kesinlikle yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

Kızılay Başkanı Kemal Kınık’ın 8 milyon doları Kızılay üzerinden Ensar Vakfına aktarmanın Vergiden kaçınmak olarak değerlendirmesine tepki gösteren, Enginyurt bu işlemin dünyanın başka bir yerinde yapılaması halinde, yapan kişinin vergi kaçakçılığından hemen tutuklanacağını ve en az 10 yıl hapis yatacağını söyledi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Türkiye’de de bunun karşılığının vergi kaçakçılığı olduğunu söyleyerek Kemal Kınık’ın hemen tutuklanması gerektiğini hatırlattı.

Savcıların bu konu ile ilgili olarak hemen soruşturma açması gerektiğine dikkat çeken Enginyurt, eğer soruşturma açılmaz ise, bu olaydan dolayı insanların hayırseverlik duygularını, yardım severlik duygularının zedeleneceğini söyledi.

Kanlarının hastanelere fahiş fiyatla satılıyor

Ayrıca Kızılay’ın kan bağışı ile ilgili olarak çarpıcı bir açıklama yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Allah rızası için kan veren insanların kanlarının hastanelere fahiş fiyatla satıldığını açıkladı.

İsterse o para Kabe’yi yaptırma vakfına gitsin

7.9 milyon doların Ensar Vakfına ve oradan da TÜRKEN vakfına aktarılması ilgili olarak program sunucunsun ‘o para vakfa gitti ne düşünüyorsunuz’ sorusuna MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ‘Nereye giderse gitsin, isterse Kabe’yi yaptırma vakfına gitsin, bu usulsüz bir şey bu haksız bir şey, bu yanlış bir şey, TCK’ya göre yanlış, bu yanlışı yapan asla ve kata Sayın Cumhurbaşkanın adını kullanmamalı, kullandırılmamalı. Ben eminim ki Ak Parti üst düzeyi dahil bir çok insan bu olaydan rahatsız.’ Diye cevap verdi.

‘Kıyakçılığın sonu ayakçılık’

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Kızılay Başkanı Kemal Kınık’ın kraldan çok kralcı olduğunun altını çizerek, Ensar Vakfının hayır vakfı olduğunu düşünerek, Cumhurbaşkanın bir şey demeyeceğini düşündüğünü, bir kıyak yapmayı düşündüğü söyledi.

Enginyurt şöyle devam etti ‘Kıyakçılığın sonu ayakçılık’ Kemal Kınık burada Ayakçılık yapmıştır’ Bunun bedelini ödemesi gerekir, bunun bedeli, istifa etmek değildir, bunun bedeli savcıların soruşturma açması ve Kınık’ın derhal gözaltına alınmasıdır.dedi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, ‘Bu olaya müdahale etsin, bu Kemal Kınık’a hiç acımasın, bu Kemal Kınık’ı geldiği yere göndersin’ dedi.

Editör: TE Bilişim