Kızılay Başkanı Kerem Kınık canlı yayında iddialara cevap verdi. Kızılay'ın kendi bütçesi içerisinden Ensar'a yönelik bir bağışın olduğu iddiaları karşısında Kınık, bunun şartlı bir bağış olduğunu ve bu konuda hakkında zaten gereken açıklamaların yapıldığına işaret etti.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajla vatandaşların tepkilerini alan Kerem Kınık bu defa bir canlı yayına katılarak hakkındaki iddialara yanıt vermekten kaçınmadı. Ensar'a aktarılmak üzere Kızılay tarafından 8 milyon dolar bağış yapıldığı iddiaları karşısında suskunluğunu bozan Kınık, bunun normal olduğunu savundu.

İddiaları Kabul Etti

Başkentgaz'ın vergi kaçırdığı iddiaları sonrasında Kınık, bunun normal bir prosedür olduğunu ve yasal bir şekilde yapılarak şartlı bir bağış haline getirildiğini söyledi. 6,5 şiddetinde yaşanan deprem sonrasında vatandaşlardan para talep eden Kınık, bunun o andaki bir karşı hamle ile yapıldığını ve tamamen yanlış olduğunu dile getirerek pişman olduğunu da sözlerine eklemeden geçemedi.

Kınık, devletin kendilerine bir imtiyaz sağladığını ve bununla da birlikte eğer söz konusu bir eğitim kurumu ise böyle yardımların tamamen yasal olduğuna işaret etti. Söz konusu iddialarda belgelerin sosyal medyada dolaşması üzerine Kınık, bunların doğru olduğunu ancak belgelerin hukuk dışında kamuoyu ile paylaşıldığına dikkati çekti.

Kızılay

Editör: TE Bilişim