Ensar Vakfı'na gerçekleştirilen 8 milyon dolarlık bağışla gündem olan Kızılay'da bu kez de cinsel istismar skandalı yaşandı. Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas'ın cinsel istismar suçundan görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Kızılay'da yaşanan skandallar bir türlü bitmek bilmiyor. Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon dolar değerindeki bağışın ardından Kızılay'da bu sefer de cinsel istismar iddiaları ortalığı ayağa kaldırdı. Kızılay Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas, kendisi yönünde gelen şikayetler sonrasında gözaltına alındı.

5 Sene Süresince Cinsel İstismar

19 yaşındaki bir erkek çocuğunu 5 sene boyunca cinsel istismarda bulunduğu belirlenen Kavas'ın bu kişinin ailesinin maddi durumu oldukça kötü olmasından dolayı Beypazarı Müftülüğü'ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya devam ettiği ifade edildi.

İddialar doğrultusunda Kavas'ın 19 yaşındaki erkek çocuğuna 5 sene boyunca cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Erkek çocuğu ise yaşananlar sonrasında odaya yerleştirdiği gizli kamera görüntüleri ile savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Kavas, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Kızılay

Kızılay'dan yapılan açıklamada ise Ahmet Kavas'ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı iddiaları sonrasında görevinden uzaklaştırıldığı ve işine de son verilerek savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilişim