KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı eleştiren dış politika uzmanı Prof. Dr. Akgönenç, Akıncı'nın Rum tarafıyla akrabalığı olduğunu ileri sürdü.

"AKINCI'NIN RUM TARAFIYLA AKRABALIĞI VAR"

Akgönenç, "Sayın Akıncı'nın duyumlarıma göre, Rum tarafıyla evlilik dolayısıyla akrabalığı var. Eğer bir harita yapıyorsan orada seçilmiş bir hükümet vardır, o hükümete danışırsın, garantörü olan Türkiye'ye danışırsın" dedi.

Akgönenç, Rum kesiminin AB üyesi olmasının illegal olduğunu belirtti. AB'nin problemli bölgeler için birliğe üye kabul etmeme kuralını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Türkleri ikinci sınıf vatandaş yapacak anlaşmayla ilgili görüşmeleri gizlice yürüttüğünü ileri sürdü.

"AKINCI'NIN KALBİNDE TÜRK SEVGİSİ YOK"

"Rumlar bütün haklardan faydalanıyorlar. Türklerle bir anlaşma yapılırsa Kıbrıs'ta doğan Türklere sınırlı AB hakları verilecekmiş. Ben sadece Türk olduğum için, sana Rum'a verdiğimin yarısını vereceğim demek. Böyle bir şeye razı olmak için neye mecburuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu yapan kişi Mustafa Akıncı, hem de gizli. Garantörüne sormuyor, kendi hükümetine sormuyor. Şöyle bir şey demek haksızlık olmaz. Akıncı'nın kalbinde Türk sevgisi yok, anavatan sevgisi yok. O sadece kendisini tesadüfen Türk olarak, Türk tarafında doğmuş bir vatandaş olarak kabul ediyor, bundan da memnun değil."

Editör: TE Bilişim