Sabri Yalım Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 partili ellerinde adalet yazılı pankartlarla 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Adalet istiyoruz' diye slogan attı. Yapılan basın açıklamasında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörük, şöyle dedi:

"Ülkedeki adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Adalet bir ülkenin temelini oluşturan kavramlardan bir tanesidir. Adalet demek. Yasaların milletvekilimiz Enis Berberoğlu dahil herkes için eşit şartlarda işlemesi ve suçluların hakkıyla cezalandırılması demektir. Fakat bizim ülkemizde bu terim maalesef adliye duvarlarında asılan içi boş bir terim olmuştur. Adaletin olmadığı toplumlarda bireyler mutsuz olur ve iktidar ülkenin elinden mutluluğu adaletsiz hukuk düzeniyle almıştır. İktidara devlete olan güvenimiz büyük yara almıştır."

 Adaletin kılıç gibi olması gerektiğini söyleyen Pekyörür, sözlerini söyle sürdürdü:

 "Hakim ve savcıları parti üyeliği göz önünde bulundurarak atayan iktidar vatandaşlarına eşit değil, taraflı bir yargı sistemiyle güven vermemektedir. Kendimizi güven içinde hissetmediğimiz bu dönemde güvende olmayan bireylerin huzurlu bir şekilde yaşamalarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle toplumunu yöneten yöneticilerin sahip olması gereken en önemli özellik adaletli olmaktır. Adalet bir kılıç gibi olmalı, haksızlıkların karşısında durarak tüm suçlulara eşit şekilde müdahale etmelidir." 
Yapılan açıklamanın ardından partililer sessizce dağıldı.

Kaynak: dha