Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada koronavirüsle mücadele kapsamında öğretmenlerin, imamların ve diğer kurum çalışanlarının ihtiyaç halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel olarak görevlendirileceği ifade edildi.

Koronavirüsleri tedbirleri kapsamında Kocaeli Valiliği tarafından alınan son dakika kararı büyük ses getirdi. Kocaeli İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar neticesinde Kocaeli'de görev yapan imam, öğretmen ve diğer kurum çalışanlarının ihtiyaç halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel olarak görevlendirileceği belirtildi.

Alınan kararda; "Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı etkileyecek şekilde kesintiye uğraması, vatandaşlarımızın olumsuzluklardan büyük oranda muzdarip olması, yaşanmakta olan salgının yayılımının önlenmesi, olumsuz etkilenmenin en az seviyeye indirilmesi amacıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerine uygun olarak alınan tedbirlerin uygulanabilirliğini artırarak istenilen hedefe ulaşılması, ülke olarak içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyeti ve önemi, vatandaşlarımıza sunulan hizmetin devamlılığı, kalitesi, yeni tip coronavirüs (Covid-19) enfeksiyonunun hızlı ve etkin kontrolü için, İlçe Sağlık Müdürlüklerince yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarrında, ilgili görevi ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurum çalışanlarından ihtiyaç duyulması halinde Kaymakamlıklar tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri emrine personel görevlendirilmesine," yazısı bildirildi.

Editör: TE Bilişim