Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, fay hattının kırılmasının ardından bu bölgede ekstra bir şekilde gerilmenin olabileceğine işaret etti.

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bölge civarında ve ülkemizdeki diğer faydalarda harekete geçti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Erhan Altunel, Elazığ depremi sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

40 Kilometrelik Bir Alanda Kırılma

Altunel, son büyük depremin Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yaşandığına dikkat çekerek yaklaşık olarak 600 kilometre uzunluğunda bir kırık oluştuğunu ve bu sarsıntının ülkemizdeki en önemli tektonik bölgeyi harekete geçirdiğini duyurdu. Ülkemizde yaşanan depremlerle beraber batıdan doğuya bir hareketlenme olduğuna işaret eden Altunel, Anadolu'da stres birikimleri yaşandığını belirtti. Bu stres birikimleri ile beraber depremlerin oldukça düzensiz olduğunu ifade eden Altunel, zamanla büyük depremler olabileceğine işaret etti.

Yaklaşık 40 kilometrelik bir alan üzerinde kırılma yaşandığını söyleyen Altunel, depremin oldukça geniş bir bölge üzerinde hissedilmesinin normal olduğunu son sarsıntı ile beraber de daha da büyük bir depremin yaşanmasının kolay olmayacağını ifade etti. Komşu faylarında bu kırıktan etkilenebileceğine dikkat çeken Altunel bu konuda önlemler alınması konusunda uzmanları bir kez daha uyardı.

Editör: TE Bilişim