Harmancı'ya soruşturma açıldı, okul yönetimi de "Ercan'ın kendi hezeyanı olabilir" açıklamasında bulundu.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı sosyal medya hesabından skandal paylaşımlarda bulundu. Beden Eğitimi dersinin zinaya zemin hazırladığını savunan Harmancı, "Bir Beden Eğitimi öğretmeninin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır" dedi.

Okuldaki beden eğitimi dersine çıkan kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu söyleyen Harmancı, "Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor... Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir..." paylaşımında bulundu.

Ercan Harmancı, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı: "Beden eğitim değil, bedeni şeytana hazırlama eğitimi...", "Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar", "Bir Beden Eğitimi öğretmeninin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır...", "Bugün 'Beden Eğitimi' adıyla adet görmüş kızlara zorla ve müfredat gerekçeli zina yaptırılıyor... Bu hiçbir babanın da umurunda değil... Hemi de Müslüman baba... Niyet sorgulamıyorum İslam'ın sınırlarının dışında niyet aranmaz!", "Beden Eğitimi dersi bu ümmetin kızlarını soyma dersi olarak konuldu ve yine öyle devam ediyor... Hem de zorunlu bu zillet bu ümmete yeter..."

Okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Taner Koç, "Zannetmiyorum böyle bir paylaşım yapacağını" dedi. Okul Müdürü Yahya Akkaya ise "Ercan'ın kendi hezeyanı olabilir. Bizim okullardaki beden eğitimi derslerinden mi oluyormuş yoksa başka okulların beden eğitim derslerinden mi?" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Harmancı hakkında soruşturma başlattı. Yetkililer, "Soruşturmanın sonucuna göre öğretmen hakkında işlem başlatılacak" dedi.

Editör: TE Bilişim