Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Kanal 42 ekranlarında Sümen6 programının konuğu oldu.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Valiliği’nin pandemiden etkilenen esnaflar için AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon verdiğini ancak, kendilerinin belediyeden yardım almadıklarını söyledi.

Karamercan, “Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez liste verdik. Liste vermemize rağmen bize bir dönüş olmadı. Biz para görmedik” şeklinde konuştu.

“BİZ NEREYE KADAR DAYANACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde pandemi nedeniyle zor günler geçirdikleri için masa ve sandalye yakarak ülke gündemine gelen lokantacı esnafı ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Ali Osman Karamercan, “Mevlana Caddesi’nde, Nalçacı Caddesi’nde ve Otogar civarında çok büyük eylem olacaktı”. “Rica ettim, ‘Yapmayın’ dedim. Mevlana civarındaki bir arkadaşımız masa, sandalye yaktı. O da haklı. Şöyle haklı; kendisi borcunu ödemek için iki ev bir de araba sattı. Esnaf, bunalıma girdi. Bu arkadaşımız gibi, çok esnafımız bunalıma girdi. Benim borcumu ödemediğim esnaf da bunalımda. Kasapta bunalımda halci de. Çark dönmeyince borç ödeyemiyoruz. Mülk sahibi geliyor, ‘Ya otur ya çık’ diyor. Devlet bir yandan esnafa haciz gönderiyor. Biz, nereye kadar dayanacağız?” dedi.

“BİZ PARA GÖRMEDİK”

Pandemi sürecinde destek göremediklerini belirten Karamercan, Konya Büyükşehir Belediyesi hakkında da flaş bir iddiayı ortaya attı.

Konya Valiliği’nin esnafa destek olunması için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon lira verdiğini ancak belediyeden yardım görmediklerini ifade eden Karamercan, “Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez liste verdik. Liste vermemize rağmen bize bir dönüş olmadı. Sayın Valimizle görüştük. Bize ‘Ben, esnaflar için belediyeye bir miktar para verdim’ dedi. Biz, belediyeden öyle bir destek görmedik. Vali beye ‘Sayın Valim, biz para görmedik’ dedim. Kendisi ‘Ben, verdim’ dedi. Vali bey, belediyeye 3 milyon bir kez, 3 milyon bir kez toplamda 6 milyon verdiğini söyledi. Bir oda başkanı olarak bunu söylememem gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim