Suudi Arabistan, koronavirüs salgını nedeni ile umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını ifade etti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan bu kararın sadece virüsün daha da yayılmasını önlemek amacı ile yapıldığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada ülkede yer alan sağlık uzmanlarının koronavirüs salgını konusunda yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettikleri kaydedildi. Söz konusu salgında virüsün daha da yayılmasını önlemek adına böyle bir kararın alındığına imza atılırken ziyaretlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Umre Ziyaretleri Askıya Alındı

Virüsün daha da yayılma ihtimaline karşın gereken diğer önlemlerinde alınacağının altını çizen yetkililer Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve çıkışların da ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı ifade edildi. Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs salgınının 80 binden fazla kişiye bulaştığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise koronavirüs salgını konusunda yaptığı açıklamasında Hac ibadetinin ertelenme ihtimaline karşın kamuoyu ile tüm bilgileri paylaşacaklarından bahsetti. Sağlık otoritelerinden alınan son bilgiler kapsamında Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasının doğru bir karar olduğuna yer verildi.
 

Editör: TE Bilişim