Antalya'da 11-15 Mart arasında düzenlenecek olan kongreye 40'ı aşkın ülkeden 450’den fazla gencin katılımı ile gerçekleşecek. Avrupa'nın ve Dünya'nın sorunlarının konuşulacağı kongrede ayrıca kültürlerinin tanıtıp eğlenceli vakitler geçirecekleri zamanlar olacağı açıklandı.

Kongre 11 Mart günü saat 12:00’da Kültürler Panayırı etkinliği başlayacak. Etkinlik halkın katılıma açık olup, Antalya IC Santai Belek Hotel’de gerçekleşecek.

1948 yılında kurulan AIESEC dünyanın gençler tarafından yürütülen en büyük gençlik organizasyonu unvanını taşıyor. AIESEC 1954'de Nejat Eczacıbaşı'nın atılımlarıyla ülkemizde faaliyet göstermeye başladı.

Koronavirüs’ün Dünya’yı kasıp kavurduğu son günlerde yapılan bu kongrenin şimdilik iptal edilip edilmediği bilinmezken, bu kadar büyük bir organizasyonun ne gibi tehlikeleri beraberinde getireceği ise tahmin edilemiyor.

AIESEC Türkiye'yi Dünya haritasından silmişti

AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği) 2018 yılında yayınladığı Üdnya haritasından Türkiye’yi silmiş, büyük tepki çekmişti. Uluslararası öğrenci topluluğu AIESEC'in bazı ülkelerdeki internet sitelerinde Türkiye'nin dünya haritasından silindiği ortaya çıkmıştı.

AIESEC Nedir?

1954’den bu yana ülkemizde faaliyet gösteren AIESEC Türkiye, gençlerin liderlik potansiyellerini geliştirmeleri adına; uluslararası sosyal sorumluluk projeleri, girişimcilik stajları ve profesyonel staj imkanları sağlayan dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak biliniyor.

Türkiye’de 17 şehirde 19 birim olarak 1000’e yakın gönüllü ile birlikte katma değer üreten üniversite gençleri 10.000’den fazla gencin uluslararası programlardan yararlanması için ter döktü. Yapılan projelerle on binlerce engelli, ilkokul ve lise öğrencisine; İngilizce eğitiminden girişimciliğe, sosyal girişimcilikten liderliğe, gençlerin kariyerlerine etki edecek kadar çeşitli konularda eğitimler verildi. 128 ülkenin katıldığı uluslararası kongrede AIESEC Türkiye yaptığı etki ve değişim ile diğer ülkelere örnek olarak gösterildi.

Editör: TE Bilişim