Dünyada salgın haline gelen ve binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüsle olumsuz açıklamalar devam ediyor.

'Aşı bulunmalı' 

Edinburgh Üniversitesi'nden küresel sağlık çalışmaları bölüm başkanı Profesör Devi Sridhar'dan BBC'ye yaptığı açıklamada aşının bulunması gerektiğini söyledi.

'Aşı bulunmazsa olimpiyatlar 2021'de de yapılamaz' 

Profesör Sridhar, "Elbette umutlu olmalıyız. Ancak aşı bulunmazsa 2021'de olimpiyatların yapılması bana gerçekçi gelmiyor. Bu açıklamaları gerçek dışı buluyorum. Ama aşı bulunursa o tarihe kadar, işte o zaman ben de gerçekçi derim.

'1-1.5 yıl içinde aşı bulunur' 

Bana göre Olimpiyatların 2021'de yapılabilmesinin tüm şansı aşının bulunmasına bağlı. Zaten yoğun bir çalışma var. Tahminlere göre 1 ya da 1.5 yıl içinde bulunur" dedi.

Profesör Devi Sridhar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Japonya'nın temkinli hareket etmesini önerdi. Sridhar, "Bana göre farklı bir yaklaşım olmalıydı. Şunu yapabilirlerdi,

'Biz oyunları bir sene sonraya erteliyoruz ancak hastalığın son durumuna göre bir sene sonra tekrar değerlendireceğiz.' Ancak onlar kesin diller kullandı.

Şu anda etkili, iyileştiren ve yüzde 100 etki veren aşı bulunmalı. Bu nedenle Uluslararası Olimpiyat Komitesi, hem Dünya Sağlık Örgütüne hem de aşı çalışmaları yapan tüm sağlık kuruluşlarına aktif destek versin" dedi .

Editör: TE Bilişim