Aşçı, çaycı gibi kadrolara girmek isteyen kişilerin mülakat veya uygulamalı sınava da girmesi ve 70 puan alması gerekiyor.

Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 11 Ağustos günü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin 7’nci maddesinde yapılan değişiklikle personel alımına başvuru yapmak için KPSS’den 70 puan alma şartı, 60 olarak değiştirildi. TBMM bu değişikliğin ardındın 12 Ağustos günü ilana çıktı.

Lise mezunu aşçı, bahçıvan, bulaşıkçı, çay ocakçı, garson, hizmetli, berber, terzi, bakıcı anne, teknisyen ve üniversite mezunu anaokulu öğretmeni olmak üzere 298 personel alacağını duyurdu.

MÜLAKATTAN 70 PUAN ALMAK GEREK

2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen KPSS’den en az 60 puan alanların başvuruda bulunabileceği belirtilen ilanda, adayların mülakat veya uygulamalı sınava alınacağı kaydedildi.

Başarılı olmak için ise mülakattan yada uygulamalı sınavdan 70 puan almak gerekiyor. 70 puan şartını yerine getiren adayların yazılı sınav yerine geçen KPSS puanının yüzde 60’ı, mülakat yada uygulamalı sınavı sonucunun yüzde 40’ı dikkate alınarak, hesaplama yapılacak.

25 Ağustos günü sonlanacak başvurular için ilanın detayları şöyle:

Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az 60 puan almış olmaları, gerekmektedir.

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavın yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır. Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının yüzde 60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının yüzde 40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir

Editör: TE Bilişim