15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin avukatı İllia Marinaki, askerlerin geri gönderilmeleri halinde hayati tehlike içinde olabileceklerini iddia ederek, "Bana büyük bir endişe içinde olduklarını söylediler. İdam cezası geri getirilmese bile, ölmek için yalvaracak kadar işkence görmekten korktuklarını ifade ettiler" savunmasını yapmıştı. 

Yurtdışındaki FETÖ’cülerin “işkence” üzerinden yürüttüğü propaganda firari FETÖ’cülere, savunmalarında destek sağlayacak açıklama Kripto FETÖ'cü Cem Küçük’ten geldi.

Cem Küçük, TGRT’deki Medya Kritik programında “Elimizde çok kritik üç-dört tane FETÖ’cü var. Ali Fuat Yılmazer, Mehmet Partigöç, Alaaddin Kaya. Ya şu adamları bir konuştursanıza. Bunlar bir sürü şey biliyor. Bizim savcı şöyle; oturuyor, ‘Fuatçığım hoş geldin. Adın, soyadın…’ mesela diyor” ifadelerini kullandı. Cem Küçük’ün, savcıların sorgu yaparken FETÖ’cülere yönelik “çığım” diye hitap ettiğini söylemesi dikkat çekti. 

Başka türlü de konuşturma teknikleri var” diyen Cem Küçük şunları anlattı:

“Sallandır ayağından camdan aşağıya. Bak sana bir tane MOSSAD tekniği anlatayım, Gideon'un Casusları kitabında vardı. Ajan yapmak istiyor Filistinlilerden birisini, veya Ürdünlü veya Mısırlı olmuyor mesela, kabul etmiyor. Gidiyor ailesinden birini tak diye öldürüyor. Gene yapmıyor, gene öldürüyor. Ondan sonra mecburen… Kaç tane böyle ajanı var.”

Cem Küçük’ün programdaki bu ifadelerinin ardından FETÖ’cüler yeniden sosyal medyada harekete geçti. Küçük’ün görüntülerini paylaşan FETÖ’cüler, Türkiye’ye yönelik işkence iddialarını yineledi. Cem Küçük'ü de kendi tezlerine kaynak verdiler.

Editör: TE Bilişim