Kurul’un bugün veya yarın başvuruyu görüşmesi bekleniyor. Seçim yenilenirse mazbata da iptal edilmiş olacak.

İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, AK Parti'li Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 36 oy aldı. Aradaki fark tam olarak 13 bin 729 oldu.

İl birleştirme tutanağının hazırlanmasının ardından CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak üzere İstanbul Adliyesine davet edildi. Adliye binasına saat 16.30 sıralarında tezahüratlar eşliğinde gelen İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanısıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da eşlik etti.

GÖZLER ŞİMDİ YSK'DA

İtiraz süreci devam ederken seçimi önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladı. Ancak YSK seçimin iptaline karar verirse İmamoğlu'nun mazbatası iptal edilecek.

AK Parti, Büyükçekmece'nin dışında İstanbul genelinde de seçimin iptali için önceki gün Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Hakimlere 3 bavul dolusu kanıt sunulurken, benzer bir başvuru Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP'den de geldi. MHP, hem Maltepe ilçesinde hem de İstanbul genelinde seçimlerin tekrarı için YSK'ya başvurdu. YSK'nın hem AK Parti'nin hem de MHP'nin başvurularını değerlendirip bir karar vermesi bekleniyor. Seçimin iptaline karar verilmesi halinde İstanbullular 2 Haziran'da bir kez daha sandık başında olacak.

Öte yandan YSK’nın tutanağına göre seçimde Saadet Partisi Adayı Necdet Gökçınar 103 bin 364, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Selim Kotil 27 bin 87, Türkiye Komünist Partisi Adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 349, Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel 15 bin 428, Demokrat Parti Adayı Ersan Gökgöz 22 bin 268, Demokratik Sol Parti Adayı Muammer Aydın da 30 bin 884 oya ulaştı.

Editör: TE Bilişim