KTÜ Öğrenci Derneği Başkanı Altan Şahin'in açıklaması şu şekilde "06 Aralık 2017 tarihinde insanlığın katili, İslam'ın ve Türklüğün her mevzuda aleyhtarı ABD Başkanı Donald Trupm'ın skandal basın açıklaması ile İslam Aleminde derin bir üzüntü, infial ve kaygı oluşmuştur.Söz konusu skandal basın açıklaması ile Donald Trump, ABD'nin İsrail'in Başkenti olarak KUDÜS'ü tanıdığını ilan etmiştir. Bunun akabinde ilk tepki devletimizden gelmek üzere, Arap ülkeleri ve Avrupa Birliği ülkelerinden dahi tepkiler gelmiştir. Henüz açıklamanın yapıldığı ilk andan itibaren bütün uluslararası kamuyu tepki göstermiş ve ABD' nin bu skandal tutumunu terkin etmesini istemişlerdir.

Kudüs'ün gönül coğrafyamızdaki yeri yalnızca İslam Aleminin değil ezcümle insanlığın meselesidir. Kudüs, Müslümanlar'ın ilk kıblesidir. Kudüs'tür ki ilk mescidlerdendir. İki Cihan Serveri Peygamber Efendimiz (SAV) Miraç'a buradan yükseldiği rivayet edilegelmiştir. Bu yüzden Kudüs bizim gözbebeğimizdir, onurumuzdur, iman kalemizdir. Kudüs'ten asla vazgeçmeyecek, İslam'ın kutlu şehri Kudüs'ün işgaline tavizsiz şekilde son radde kadar mücadele edeceğiz. 

Bilinmesini isteriz ki, Kudüs'ün işgalini bir üstü Kabe'ye uzatılmasıdır. Ne yazık ki, buna rağmen sözde İslami yönetim usüllerini benimseyen Arap Devletleri nerede? Arap Birliği(ABL) neden sert bir tutum sergilemedi? Malesef hepimiz biliyoruzki, bugün Arap Devleti olarak kabul ettiğimiz egemen devletler kutlu Osmanlı Türk Devleti'nden hile ve gailelerle alınmış yerli işbirlikçilerle uydu ülkeler kurulmuştur. Bu sebepten, Arap Devletlerinden ciddi adımlar beklemek insanlık tarihinin yapısına aykırıdır. Zira bundan bir ay önce Suudi Arabistan Şeyhül İslam'ı İsrail'in terörle mücadele ettiğini ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden skandal açıklamayı yapmıştır. Yani Suudi Arabistan'a göre Filistin Halkı bir terör örgütüdür. Yine Arap-İsrail Savaşları olarak tarihe geçen 1948' de İsrail'in bağımsızlık ilanı ile başlayan savaşlarda Lübnan, Ürdün gibi bir çok Arap Devleti İsrail ile müttefiklik sağlamışlardır.
Anlıyoruz ki, samimi ve inançlı bir şekilde bu zulüme başkaldıracak yegane güç son bağımsız Türk Devletidir. Ve haykırıyız zalimlikten gözlerine perde inmiş dünyanın gözbebeklerine, Türk'ün son kalesi düşmeden Kudüs düşmeyecek! Müslüman Türk milleti kainatta var olduğu sürece kutlu İslam Beldesi Kudüs ehli İslam'ın olacak! Kudüs'e uzanan eli kırmayı Türk milleti olarak vazife biliriz. Tarihte Türk milleti ile hiç savaşmayan İsrail bu cüretkar tutumunun sonucunda Türk'ün fütuhatına boyun eğmek zorunda kalacaktır!

Malum olduğu üzere Kudüs-Filistin Bölgesi İslam medeniyetinin inşasından kısa bir süre sonra müslümanların hakimiyetine geçmiştirdir. Türk devletleri olan Selçuklu ve 1516'dan işgaline kadar Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Türk milletinin hem dini bakiyesinde hem de milli hafızasından Kudüs'e dair derin hatlar vardır. Kudüs'te imani sembollerimiz vardır, şehitlerimiz vardır, kalelerimiz vardır, hatıralarımız vardır. Yani Kudüs'te müslüman-Türk vardır. Bunların dışından müslüman ve insanlık alemine bir suç işleniyorsa Türk'ün vicdanı orada vardır.

İsrail'in hilelerle, paralar dağıtarak, İngiltere'nin hain projeleri ile işgale kalkıştığı Kudüs'ü başkent ilan etmesi ve yıllar sonra ABD'nin bunu tasvip etmesi tarihi bir hatadır. Ortadoğu'da akan kandan beslenen bu devletler akıttıkları kanda boğulacaklar. İslam Alemini piyon olarak kullanmak isteyen emperyalistler İslam aleminin elinde pareleneceklerdir. Unutulmasın ki, Kudüs'ü payitaht yapmak isteyen İsrail, Kudüs'ten perişan gidecektir. 
Müslüman-Türk milleti Kudüs'ün yanındadır!
Filistin Halkının haklı davasının öncüsüyüz!
Kutsal topraklarımızın banisi ve en büyük mirasçısıyız!
Kudüs'e yani dinimiz ve tarihimize uzanan hain ellerle hesabımız vardır. Kudüs'ün işgaline sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyor, KTÜ Öğrenci Derneği olarak her platformda zulme karşı imanın sesini haykıracağımızın sözünü bir kez daha değerli milletimize veriyoruz!"

Editör: TE Bilişim