Ali Kalkancı ile 1 yıl evli kalan Emire Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kız kardeşi.

NASIL EVLENDİLER

Ali Kalkancı, Emire Ersoy ile tanıştırıldı. Evlenmeleri için ortam hazırlandı.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un babası işsiz güçsüz ve alkolik biri olarak bilinen en Ali Kalkancı’ya kızını vermek istemiyordu.

Kalkancı dini konularda eğitime tabi tutuldu, rolü ezberlettirildi. Sonra da hacca gönderildi.

Dönüşte, Kalkancı’ya kız istemek için Emire’nin babasının kapısı çalındı.

Kızını vermeye yanaşmayan babaya bu kez kendisi hakkında tutulmuş bazı dosyalar gösterildi.

Baba, “Sen bize yardımcı olursan biz de sana yardım ederiz,” dosyaları yok ederiz. “Ayrıca bu işin olmasını Peygamber efendimiz de istiyor” denilerek ikna edildi.

Emire Ersoy

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY 28 İLİŞKİSİ

Antalya Serik ilçesinde halkın tek denize girebildiği alanlar olan Kadriye ve Belek halk plajlarının yarısından fazlasını imar değişikliği yaparak otellere tahsis etme kararı alan ardından da 500 bin TL’lik rüşvet kavgasına giren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ekonomist- yazar Ramazan Kurtoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaparak Bakanın 28 Şubat ile ilişkili olduğunu ima etti. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı “Serikli hemşehrilerim soruyor. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Sayın Ersoy Antalya-Akseki- ‘Ormana’lı Tahtakale tüccarı Ali Haydar Bey’in oğludur. Ormana-İbradı Osmanlıdan (1492) günümüze etkilidir. Gürkan Hacır’ın ‘Ma’amin’ ve ‘Masal’ kitaplarını okuyunuz.28 Şubat içinde Google bakınız.”

KIZKARDEŞİ SAHTE ŞEYHLE EVLENMİŞ

Kalkancı’nın Bakan Ersoy’un kız kardeşi Emire Ersoy ile evli olduğu mahkeme beyanlarına da yansıdı. Emire Ersoy’un da 28 Şubat döneminde Aczmendi Şeyhi Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ve Ali Kalkancı arasındaki ilişkiler nedeniyle adının öne çıktığı arşivlerde yer aldı.

Emire Ersoy

Editör: TE Bilişim