Yapılan basın açıklaması şu şekilde;

"Kuruluşundan bugüne Suriye savaşının en yoğun geçtiği bölgelerde 150.000’nden fazla ihtiyaç sahibine ulaşan Kurt-ar İnsani Yardım Derneği, faaliyetlerini Ankara merkezli olarak yürütmektedir. Medyada adını giderek daha fazla duyacağımız derneğimiz, İstanbullu gönüllüler ile 22 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’de Eyüp Sultan Kültür Sanat Merkezi’nde buluşacaktır. Gerçekleştirilecek olan toplantıda, derneğin faaliyetleri ve yapımı devam etmekte olan projeleri hakkında davetlilerden gelen sorular cevaplanacak ve bilgi verilecektir.

Özellikle Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan piyade astsubay üstçavuş Musa Özalkan’ın Türk milletinde geniş yankı uyandıran vasiyeti üzerine dernek tarafından Suriye sınırındaki Çobanbey’de, büyük bir özveriyle kurulan kültür evinin faaliyetleri ve eğitim verilen Türkmen çocuklarının durumu hakkında merak edilenler konuşulacaktır. Ayrıca önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelerek  “Topaç Turnuvası” vesilesiyle Türkiyeli soydaşları ile kucaklaşacak olan çocukların, dernekteki yardımseverler tarafından tamamen gönüllülük esasına göre sürdürülen eğitim süreci katılımcılara aktarılacaktır. 

Bu sayede  İstanbul’daki gönüllülere de ulaşacak olan dernek , Türk milletinin her daim Suriye Türkmenleri ve diğer coğrafyalardaki yardıma muhtaç insanlara ulaşmadaki azmini simgelemektedir. Bir şehidin son arzusunun ve onun vasiyetinin yaktığı çerağa ses veren Kurtar İnsani Yardım Derneği, İstanbul’da yapacağı buluşmada sizleri de arasında görmekten mutluluk duyacaktır."

Editör: TE Bilişim