Habererk / Özel Haber

Sanatçı İlyas Salman, Flaş TV’de dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Salman, “Halbuki Kürt değilim. Ben Türkmen Alevi’si bir ailenin çocuğuyum” demişti.

Bu sözleri söyleyen İlyas Salman terör örgütü DHKP-C’nin kültür ve sanat kuruluşu olduğu bilinen Grup Yorum’un 2 gün önce Youtube kanalına konuk oldu.

Salman'ın burada şarkılara eşlik ettiği görüldü.

ŞİMDİ TEK TEK BİLAL’E ANLATIR GİBİ İLYAS BEY SİZE GRUP YORUM’UN KANLI TARİHİN ANLATIYORUZ!..

Detay haber için resme tıklayabilirsiniz!

Terör örgütünün üst düzey yöneticisi bir itirafçı yıllar önce DHKP-C’nin saklı tüm gerçeklerini açıklamıştı.

Terör örgütünün itirafçı üst düzey yöneticisi Grup Yorum’un DHKP-C’nin sanat yapılanmasında yer aldığı ifade etmişti.

Terör örgütünün itirafçı üst düzey yöneticisi Grup Yorum’un şarkılarının DHKP-C’nin yazdığını ve Grubun talimatla bunu okuduğunu söylemişti.

Detay haber için resme tıklayabilirsiniz!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, "ARANAN TERÖRİSTLER" LİSTESİNDEKİ GRUP YORUM ÜYELERİ!

İçişleri Bakanlığı, "Aranan teröristler" listesini geçtiğimiz günlerde güncellemiş, Kırmızı, yeşil, mavi, turuncu ve gri olmak üzere beş farklı kategoride aranan yaklaşık 900 kişi için 300 bin lira ile 4 milyon lira arasında ödül konulmuştu.

Bu aranan teröristlerden Grup Yorum üyeleri Selma Altın ve İnan Altın Fransa’ya kaçmışlardı.

Bu iki aranan DHKP-C’li şahıs seneler sonra Grup Yorum TV’nin Youtube kanalından paylaştığı “Yorum Sahne Sanatçı Dostlarımız Özel Bölüm” videosunda ortaya çıktı.

Detay haber için resme tıklayabilirsiniz!

YA BUNA NE DEMELİ İLYAS SALMAN BEY? PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ÖZENTİSİ GRUP YORUM!

Sözde düzenledikleri konserlerde bölücü terör örgütü Pkk’nın kıyafetlerine benzer paçavralarla sahne aldıkları görülen Grup Yorum üyelerinin bu skandalı büyük tepki çekmişti.

GRUP YORUM’UN PARÇASI OLDUĞU DHKP-C TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KANLI TARİHİ!

İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı “Bir terör örgütünün çöküşü: Ölüm oruçları ve DHKP/C’nin kanlı” geçmişi başlığıyla bir rapor yayınladı. 31 Mayıs 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde “Berkin Elvan Davası” savcısı Mehmet Selim Kiraz ve şehitler için anma mesajıyla başlayan raporda terör örgütü DHKP/C’nin tarihi de anlatılmıştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne canlı bomba saldırısı, Özdemir Sabancı suikastı, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit eden DHKP/C’nin 2016’da kırsal yapılanmasının bitirilmesi sonrası örgütün tükenme noktasına geldiği vurgulanmıştı.

Raporda DEV-SOL’a ilişkin olarak “1978-1994 yılları arasında birçok şiddet içerikli eylem ve faaliyetlerde bulunan DEV-SOL terör örgütü̈, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi veya yaralanmasına neden olmuştur. DEV-SOL bünyesinde 1979 yılında kurulan Faşist Teröre Karşı Mücadele Ekipleri isimli illegal silahlı yapılanmanın eylemleriyle, Eski Başbakan Nihat ERİM ve Bakan Gün SAZAK dahil olmak üzere 35 Polis, 23 Asker ve 240 vatandaş̧ şehit edilmiştir. DEV-SOL terör örgütünün isim değiştirerek DHKP/C adını alması onun geçmişteki kanlı eylemlerini unutturmamaktadır” denildi. DEV-SOL’un 1994 yılında DHKP/C adını aldığı da raporda hatırlatılmıştı.

29 Eylül 1994: Adalet Eski Bakanlarından Mehmet Topaç, Ankara’da kendi avukatlık bürosunda silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti.

9 Ocak 1996: Sabancı Center’da Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Toyota-SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve Sekreter Nilgün Hasefe, DHKP/C terör örgütü mensupları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından silahlı saldırıda öldürülmüştü.

3 Ocak 2001: Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik intihar saldırısında polis memuru Naci Canan Tuncer şehit olurken, 5 polis ve 2 vatandaş da yaralanmıştı.

10 Eylül 2001: Taksim Meydanı Gümüşsuyu Çevik Kuvvet ekiplerine yönelik intihar saldırısında polis memurları Halil İbrahim Doğan ve Tuncay Karataş şehit olurken, 17 polis, 6 vatandaş ve 1 turist yaralanmıştı.

20 Mayıs 2003: Adalet Bakanlığı’na yönelik intihar saldırısına giden terör örgütü üyesi Şengül Akkurt, Kızılay’da bir kafenin tuvaletinde düzeneğin patlaması sonucu ölmüştü.

24 Haziran 2004: Örgüt üyesi Semiran Polat İstanbul’da intihar saldırısı eylemi yapmaya giderken, içinde bulunduğu İETT otobüsünde düzeneğin patlaması sonucu ölürken, 3 vatandaş yaşamını yitirdi, 21 vatandaş da yaralanmıştı.

1 Temmuz 2005: Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırı girişiminde örgüt üyesi Eyüp Beyaz’ın üzerindeki fünye patlasa da bomba patlamadı. Bunun üzerine kaçmaya çalışan örgüt üyesi öldürülmüştü.

11 Eylül 2012: Sultangazi’de polis merkezine yönelik intihar saldırısında polis memuru Bülent Özkan şehit olurken, 3’ü sivil 9 kişi yaralanmıştı.

1 Şubat 2013: ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin 2 no’lu nizamiye kapısında gerçekleştirilen intihar saldırısında büyükelçilik görevlisi Mustafa Akarsu yaşamını yitirdi, 3 vatandaş da yaralanmıştı.

19 Mart 2013: AKP Genel Merkezi’ne LAW silahlı saldırı gerçekleştirildi, Adalet Bakanlığı yerleşkesine de parça tesirli el bombası atılmıştı.

20 Eylül 2013: Dikmen’deki Emniyet Genel Müdürlüğü ve polis evine yönelik roketatarlı ve silahlı saldırıda iki terörist öldürülmüştü.

1 Ocak 2015: Dolmabahçe Sarayı önünde görevli polis memurlarına yönelik el bombalı ve silahlı saldırıda terörist gerbetilmişti.

31 Mart 2015: Berkin Elvan davasının savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, Çağlayan Adliyesi’nde rehin alındığı olayda, Savcı Kiraz şehit olurken, iki terörist öldürüldü.

1 Nisan 2015: İstanbul Emniyet Müdürlüğü girişindeki polis memurlarına yönelik silahlı ve el bombalı saldırıda 2 polis ve bir vatandaş yaralanmış, saldırgan olay yerinde öldürüldü.

6 Nisan 2015: Tunceli’de çıkan çatışmada iki örgüt üyesi öldürüldü.

3 Mart 2016: Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne yönelik el bombalı ve silahlı saldırıda 2 saldırgan öldürüldü.

30 Mart 2016: Tunceli Valiliği ve Adliyesi’ne yönelik bombalı ve silahlı saldırıda, saldırgan öldürüldü.

6 Aralık 2016: Tunceli’de durdurulan taksideki terör örgütü el bombasını güvenlik güçlerine atmak isterken vurularak etkisiz hale getirildi. Olayda 1 polis yaralandı.

28 Aralık 2016: Tunceli’de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 DHKP/C üyesi öldürülürken, 1 uzman çavuş şehit oldu.

20 Ocak 2017: İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik LAW silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayın bir faili gözaltına alınırken, diğer girdiği çatışmada öldürüldü.

Editör: TE Bilişim