Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının yıldönümü nedeniyle oğlu AKP eski Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ve bir arkadaşı Ankara’nın Beştepe semtinde bulunan Türkeş’in anıt mezarına gitmiş, Anıtmezara alınmadığını iddia etmişti.

AKP eski Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş Halk Ana habere telefon bağlantısı ile açıklamalarda bulundu.

Kutalmış Türkeş açıklamasında Anıtmezara girememesinin engellenmesinin MHP Genel başkan yardımcısı Semih Yalçın’ın talimatı ile olduğunu söyledi.

Türkeş açıklamasında “Orada bulunan şahıslar Semih Yalçın’dan talimat aldıklarını Türkeş Ailesinin bilhassa da benim oraya giremeyeceği söylediler. Karakolda çok uzun süre beklettiler, daha sonra ilçe müdürü olduğunu öğrendiğim bir kişi geldi, onlar ifademi değiştirmemi istedi. MHP ve Semih Yalçın’ın adının ifademden çıkarmamı istediler. Bende onlara gereken cevabı verip, ifademi değiştirmeyeceğimi söyledim.”

DEVLET BAHÇELİ SEMİH YALÇIN ANALARININ MEZARINA, BABALARININ MEZARINA SAHİP ÇIKSIN”

Kutalmış Türkeş “Oraya girememek benim için ölüm kalım meselesi. Devlet Bahçeli’ye Semih Yalçın’a yanındakilere tavsiyem, onlar analarının mezarına, babalarının mezarına sahip çıksın. Kendilerine ait olmayan değerlere Alparslan Türkeş’in mezarına sahip çıkmaya kalkışmasınlar.” ifadelerin kullandı.

"ALÇAK ÖTESİ ALÇAK! SAFKAN HAİN!"

Öte yandan Ahmet Kutalmış Türkeş twitter hesabından isim vermeden çok ağır ithamlarda bulundu.

Kutalmış Türkeş “Türkeş'e söven, MHP tabelasını ayağıyla ezen Yaşar Yıldırım'ı MHP Başkan Yardımcısı yapıp, “Türkeş” adını parklardan silen Özhaseki ile utanmadan kameralar eşliğinde Türkeş'in kabrine yollayacaksın! Türkeş'in ailesini de öz babasının kabrine sokmayacaksın! Alçak ötesi alçak! Safkan hain!” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise resmi twitter hesabından “Rahmi Turan’ın Anıtmezarda toplanma provokasyonuna ülkücü itibar etmedi. Sadece başında kasketiyle Ahmet Kutalmış ile yanında iki kişi gelmiştir. Görevlilerin başta tanıyamadığı Ahmet Kutalmış pandemi yasağı ve provokasyon nedeniyle daha sonra polis tarafından gönderilmiştir.” dedi.

Editör: TE Bilişim