Manisa’dan Ankara’ya yürümek isteyen bir madencinin yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. “Devlet gücünü biz de sınamasın” diyen madenci, “Vallahi de billahi de korkmuyoruz sizden” şeklinde konuştu.
Manisa’nın Soma ilçesindeki Maden Şehitliği önünde 5 gün oturma eylemi yaptıktan sonra Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiren madenciler Salihli ilçesi sınırları geldiklerinde jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Sabah erken saatlerde gözaltına alınan 31 Somalı madenci daha sonra ifadeleri alınmak üzere otobüsle Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. 31 Somalı madenci, yaklaşık 7 saatlik gözaltı sürecinin sonunda akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

“VALLAHİ DE BİLLAHİ DE SİZDEN KORKMUYORUZ”
Dün gece polis tarafından engellenmeye çalışan bir madencinin yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Bağımsız Sinema Merkezi tarafından yayınlanan videoda madencinin yaptığı konuşma sosyal medya kullanıcılarını etkiledi.

“Bir tane kıçı kırık patrondan hesap sormayı beceremeyen devlet gücünü bizde sınayacak öyle mi?” diye soran madencinin, söz konusu konuşması ise şöyle:

“Sanki suçlu bizmişiz gibi, hırsızlığı, namussuzluğu, arsızlığı biz yapmışız gibi hesabı bizden sormaya çalışıyor. Yani hesabı sorması gerekenlere gidip hesap sormayanlar bizden hesap sormaya çalışıyor; oysa bizim haklılığımızı herkes biliyor. Bir işverene, bir tek adama gücü yetmeyen devlet şimdi gücünü bizde sınıyor. Biz bir kere daha bağırıyoruz burdan: Devletin gücünü bizde sınamayın. Yerin yedi kat altında altın teriyle yaşamını devam ettirmek durumunda kalıp kör edilenlerden, sakat bırakılanlardan, ciğerleri çürütülenlerden hesap sormasın devlet! Devlet bunları yapanlardan hesap sorsun gücü yetiyorsa. Bir tane kıçı kırık patrondan hesap sormayı beceremeyen devlet gücünü bizde sınayacak öyle mi? Öyle mi alay komutanı? Burdayız biz. Yıllarca arkadaşılarımızın bedenlerinden parçalar kopartıldı o madende, şimdi bize güç göstereceksiniz ha? Ve biz o güçten korkacağız öyle mi? Vallahi de billahi de korkmuyoruz sizden.”

Editör: TE Bilişim