Bağış, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili soruya, "Hiçbir parti 'sütten çıkmış ak kaşık' diyemeyiz" yanıtını verdi. Bağış, AB süreciyle ilgili de, "AB reformlarına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Katıldığı programda FETÖ ve AB süreciyle ilgili soruları yanıtlayan eski Bakan Egemen Bağış, FETÖ'nün siyasi ayağının sadece Ak Parti ile sınırlı olmadığını söyledi.

Egemen Bağış: "Hiçbir parti sütten çıkmış ak kaşık değil"

Bağış geçmişte devlet politikası gereği FETÖ okullarını büyükelçilerle birlikte ziyaret ettiğini de söyleyerek özeleştiride bulundu. 

"Siyasi ayağıyla alakalı olarak hala aydınlatılması gereken mevzular olduğuna inanıyorum. Ama bu sadece Ak Parti ile sınırlı değil. Türkiye'de muhalefet yapan birilerinin eski görüntüleri çıkıyor, orada 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de çok şey değişecek, biz yurtta sulh cihanda sulh diyoruz diyen bir kadıncağız var. Nereden bildin, tarihi bildin, söylemi bildin, konseyin adını bildin diye daha kendisine soran olmadı benim bildiğim kadarıyla.

Aynı şekilde CHP içerisinde de bunların verdiği belgeleri servis eden sadece Enis Berberoğlu muydu? Diğer CHP milletvekillerinin Meclis'te yaptığı bir takım konuşmalarda kullandıkları istihbarat bilgileri, basına verdikleri bir takım devletin mahremiyetiyle ilgili iddialar, bunların kaynağı neydi diye onlara da sormak lazım.

MHP içerisinde de vardır.

Ama Ak Parti içerisinde de vardır, Ak Parti sütten çıkmış ak kaşık diyemeyiz, mutlaka vardır geçmişte de. Ben kendimi bilirim, ben o şarlatanın hayatım boyunca elini gidip sıkmadım. Ne Amerika'da yaşadığım dönemde, ne siyasete girdikten sonra o günden bu güne geçen 15 yıl içerisinde yılda iki üç kere gittiğim Amerika'da bir kez dahi o şerefsizin gidip ziyaretinde bulunmadım, elini sıkmadım, pis eliyle hiçbir zaman irtibatım olmadı. Ama maalesef Avrupa'da AB Bakanı olarak bazı okullarını ziyaret ettim. Ben de şuanda kendime kızıyorum. Ama o zamanki devlet politikamız, büyükelçilerimizin bizi götürdüğü yerlerdi. Efendim burada Türk okulları var, siz ziyaret ederseniz bu ülkenin makamları onlara daha iyi davranırlar diyen yetkililerimiz vardı, onların tavsiyesi çerçevesinde o hataları ben dahi işledim. O zaman bütün büyükelçilerimize gönderilmiş genelgeler vardı. O genelgeler çerçevesinde büyükelçiler bizim programlarımızı yaparken bunların okullarına ziyaret koyuyorlardı. Ama şimdi ne aşağılık olduklarını gördük. Ben 17 Aralık'ta bunların iftiarada sınır tanımadıklarını gördüm, 15 Temmuz'da bunların katliamda sınır tanımadıklarını gördüm."

Egemen Bağış Türkçe olimpiyatına neden katıldığını anlattı

Egemen Bağış, Çağlar Cilara'nın Türkçe olimpiyatlarında yaptığı konuşmayı hatırlatması üzerine, hayatını kaybeden sanatçı Kayahan ile arasında geçen diyalogtan bahsetti. Bağış, Kayahan ile Türkçe olimpiyatlarında karşılıklı Mustafa Kemal Atatürk'ü övdüklerini söyledi.

"O dönem gitmeyen siyasetçi yoktu, iktidarıyla muhalefetiyle herkes gidiyordu. Ben o konuşmamda yanımdaki kişi nur içinde yatsın Kayahan'dı. Kayahan Türkiye'ye muazzam eserler kazandırmış bir sanatçıydı. Şimdi Kayahan'a FETÖ'cü diyebilir miyiz? Ve orada karşılıklı Atatürk'ü övmüştük birbirimize. Bu ülkenin kurucusu, büyük vizyoner lider Mustafa Kemal Atatürk'ü övmüştük, hem Kayahan hem de ben. Şimdi dönüp bakıyoruz ki oradaki tezgah başkaymış, hedef başkaymış, biz de orada onların mezesi olmuşuz."

Türkiye olarak zamanında Avrupa'ya FETÖ'cüleri muteber insanlar olarak tanıttıklarını söyleyen Bağış, "Türkiye'nin dış tanıtım işini biz onlara bıraktık" ifadesini kullandı. 

Egemen Bağış: "AB reformlarına ihtiyacımız var"

Bağış AB süreciyle ilgili de, "Türkiye hiçbir zaman AB'ye üye olmayabilir ama yarın AB'ye üye olacakmış gibi çalışmalıdır. AB reformlarına ihtiyacımız var" şeklinde önerilerde bulundu.

Editör: TE Bilişim