Merkez üssü Manisa Saruhanlı olana deprem 5,5 olarak belirlendi.

Deprem sadece Manisa'da değil İzmir, Bodrum, Balıkesir ve İstanbul gibi şehirlerde de hissedildi.

İstanbul'da 10:21'de hissedilen şidetli deprem Avrupa ve Anadolu  yakasında hissedildi.

Saat 10:21'de gerçekleşen depremin derinliği 9.29 km olarak ölçüldü.

İzmir'de de hissedilen depremin ardından panik yaşandı.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne  (EMSC) göre ise sarsıntının merkez üssü, Manisa'nın Gölmarmara ilçesine dokuz kilometre mesafede. Manisa şehir merkezine 36 kilometre, İzmir şehir merkezine ise 68 kilometre.

Bölgede çok sayıda artçı deprem daha meydana geliyor. Saruhanlı ilçesinde 3.6 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Manisa'nın çevre illerinde hissedilen deprem, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde de birçok ilde hissedildi. Marmara Bölgesi'nde hissedilen deprem

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor'' dedi. Ancak ulaşamadıkları yerlerinde olduğunu belirtti. 

SÜLEYMAN SOYLU: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR HASAR İHBARI GELMEDİ

İçişleri Bakanı Soylu, "Manisa Saruhanlı'daki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir" dedi. 

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim