Yavaş'ın meseleyi ölçüp biçtiğini, büyük ihtimalle İYİ Parti-CHP'nin ortak adayı olacağını kaydeden Selvi, adaylık için şartların olgunlaşmasını beklediğini iddia etti.

Selvi'nin konuyla ilgili köşe yazısı şöyle:

"MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI?
Mansur Yavaş’a gelince, siyasi hayatının kritik süreçlerinden birini yaşıyor. Bu seçimde hem İYİ Parti hem CHP onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak göstermek istiyor. Meral Akşener, “Mansur Yavaş’ın Ankara adaylığını kabul etmesini çok isterim” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bizim istediğimiz, düşlediğimiz Ankara’yı hayata geçirebilecek bilgi birikimine sahiptir Mansur Yavaş” diyerek açık çek verdi.

Mansur Yavaş’la konuştum. İki liderin açıklamasını hatırlattım.

“Haberim var” dedi. “Hepsine de çok teşekkür ediyorum. Sanıyorum Beypazarı’ndaki belediye başkanlığımız sırasındaki tarafsız yönetimimiz ve adaylığımız sırasındaki uzlaşmacı üslubumuz nedeniyle bizi tercih ediyorlar” diye konuştu. Ama asıl cümlesi sonra geldi. “Henüz adaylık konusunda karar vermişliğim yok” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile görüşmesini “Bir teklif değil, görüş alışverişi” olarak tanımladı. İki parti teklifte bulununca Mansur Yavaş’a bu kez “CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olur musunuz?” diye sordum. “Şu anda buna cevap verebilecek konumda değilim. Adaylığı iyi ölçüp biçmem lazım. Ama aday olursam kazanacağımı düşünüyorum”karşılığını verdi. Mansur Yavaş’ı tanırım. Bu cevaplarının samimi olduğunu düşünüyorum. Kararını netleştirmiş değil.

KAPIYI AÇTI MI YOKSA KAPATTI MI?

İki partinin talebine rağmen neden karar vermekte zorlandığını sordum.

“İki parti açısından bir uzlaşma olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Aday olup olmama konusunda da verilmiş bir kararım yok, emin değilim. Neden? Çünkü Ankara seçimlerini bir harp haline getiriyorlar. Sahte afişler basılıyor, insanların şeref ve haysiyetlerine yönelik saldırılar oluyor. Aile olarak bunu yeniden kaldırabilir miyiz bilemiyorum. Bana göre seçimler bir savaş şeklinde olmamalı”dedi.

Bu sözlerinden dolayı kapıyı kapattığını düşünmüyorum. Tam aksine kapıyı açık tuttu. “Benim bir belediye başkanlığı anlayışım var” diye seçimlerde izleyeceği stratejinin ipuçlarını verdi.  

“Benim anlayışıma göre belediye başkanının partisi olmaz. Belediye başkanı rozetsiz olur. Bana göre Ankara’da rozetsiz belediye başkanına ihtiyaç var” dedi. Bundan iyi seçim kampanyası olur mu?

Edindiğim izlenime gelince: Mansur Yavaş Ankara’ya aday, ancak şartların olgunlaşmasını bekliyor."

Editör: TE Bilişim