Belediye araçlarına, Mansur Yavaş’ın talimatı kapsamında, "Hizmet Aracı" ibaresi konulacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye ile belediyeye bağlı ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri’ne iştiraklerinde kullanılan hizmet araçlarının listesini açıkladı. Hizmet araçlarının tam listesi, plakaları ve nerelerde kullanıldığı bilgisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesine konuldu.

Göreve geldikten sonra kendi makam aracı dahil diğer tüm makam araçlarından çakar lambalarını kaldıran Mansur Yavaş, “Şeffaf yönetim” anlayışı kapsamında yeni bir uygulamaya daha imza attı. 31 Mart yerel seçimlerinden önce bin 953 olan makam aracı sayısını bin 251’e düşüren Yavaş, belediyenin kullandığı tüm hizmet araçlarını içeren listeyi kamuoyunun erişimine açtı. Yavaş, makam aracı sayısı kısılarak 30 milyon TL tasarruf sağlandığını bildirdi.

BELEDİYE ARAÇLARINA 'HİZMET ARACI' İBARESİ

Belediyenin kullandığı hizmet araçlarına, trafikteki diğer özel araçlardan ayırt edilebilmesi amacı ile "Hizmet Aracı" ibaresi konulacak. 1 Şubat 2020 itibarıyla hayata geçirilecek uygulama ile hizmet araçlarının mesai dışında kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanacak.

Editör: TE Bilişim