Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kırsal kalkınma projelerinden biri olan “Sözleşmeli üreticilik” modeli için ilk adım atıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 25 ilçede sözleşmeli üreticilik yapmak isteyen bin 15 çiftçiye toplam 400 ton nohut tohumu dağıttığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi hasat zamanı alım garantili ürünleri satın alarak sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtacağı ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıkladığı kırsal kalkınma projelerinin başında gelen “Sözleşmeli Üreticilik” modeli için ilk adım atıldı. 

SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİKTE ALIM GARANTİSİ  

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sözleşmeli üreticilik yapmak isteyen bin 15 çiftçiye toplam 400 bin kilogram (400 ton) nohut tohumu dağıttı. 

Yüzde 90 hibeli olarak dağıtılan tohumların 20 bin dekar alana ekiminin yapılması planlanırken, 25 ilçede çiftçilere dağıtılan nohut tohumu için Büyükşehir Belediyesi alım garantisi verdi. Hasat zamanı elde edilen ürün Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınacak. 

“YAVAŞ’IN HAYALİ” 

Kahramankazan ilçesinde gerçekleştirilen nohut tohumu dağıtımına katılan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, Başkentli çiftçilere bu yeni model sayesinde ekonomik yönden de destek sağlayacaklarını söyledi. 

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın bir hayalini gerçekleştiriyoruz” diyen Köremezli, sözleşmeli üreticilik ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yaklaşık bin 15 çiftçimizle sözleşmeli üretim yaptık. Bu sözleşmeli üretim neyi kapsıyor? Vatandaşlarımıza yüzde 90 hibeli, tohum desteği veriyoruz. Tohumların ekimini en kısa sürede gerçekleştirecekler. Hasat zamanı geldiğinde ise bu ürünlerini teslim alacağız. Aldığımız ürünleri Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kuracağımız paketleme ünitelerinde paketleyerek, sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız.” 

Sözleşmeli üreticilik kapsamında nohut tohumu çuvallarını alan çiftçiler, projeyi hayata geçiren Yavaş’a teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim