Sinan Aygün'ün 'kararı önce İstinaf'a götürdüler istediklerini alamayınca geri çektiler' sözlerine yanıt veren Yavaş, "Biz istinafa gitmeyeceğimizi alenen duyurunca teftişe, hukuk müşavirliğine, belediye özel kalemine saat 5 civarında Sinan Aygün tarafından bir yazı gönderiliyor 'yargılanırsınız, ceza alırsınız' diye. Bu yazı gelince panik oluyorlar. Sinan Aygün'ün Saraynaz Hanımı bir şekilde ikna ettiğini düşündüm ama yanılmışım, günahını almışım. Hukuk servisindeki arkadaşlar toplu olarak geldiler 'biz yazıyı görünce olur da yetiştiremeyiz diyerek bunu verelim daha sonra geri çekeriz diye düşündük' dediler Ben bunu yeni öğrendim." dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Fox TV’de canlı yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Sinan Aygün’le bir görüşmeniz oldu mu?

Kendisi bu davayla ilgili bir görüşmem olmadı. Kendisi daha önce benim ziyaretime geldi. Bu dava ile ilgili de Sinan Aygün benimle görüşmek istedi. Ben bu görüşmeyi kabul etmedim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Ankara’da bir grup var, işlerini hatırla, tehdit, şantaj, rüşvet, siyasi bağlantı gibi yollarla çözüyorlar.

Aygün’ün meclis üyesi kardeşi aracılığıyla da benimle görüşmek istedi bunu da kabul etmedim. Hatta ‘ben meclis üyesiyim başkanla nasıl görüştürmezsiniz’ diye olay çıkardı.

Belediye Meclis üyeleri ile Sinan Aygün arasındaki görüşmeden bilginiz var mıydı? 

Hayır, görüşmeden kesinlikle haberim yoktu.

BELEDİYEYİ RANTA KAPATTIK

Kılıçdaoğlu’nun size yönelik bir baskısı oldu mu?

Kemal Kılıçdaroğlu sadece bana Sinan Aygün’ün kendisine geldiğini ve şantaj yapar gibi dava açacağını söylediğini aktardı.Ben de kendisine Ankara halkının yararına olmayan bir iş yapıldığını, bu hukuksuzluğa onay veremeyeceğimi dile getirdim kendisi de ‘hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın’ dedi.

FETÖ’nün en büyük gelir kaynağı imar yoluyla emsal artışları. Emsal artışı rantlara bakın arkasında firari FETÖ üyeleri vardır. Bu TOGO Kuleleri’nin olduğu bölgedeki Sinan Aygün’ün eski ortağının izleri var.

Artık ranta rüşvete bulaşmış bir belediye yok Biz belediyeyi meclis üyelerine kadar bütün belediyeyi ranta kapattık.

Sinan Aygün’ün bu şekilde saldırmasının gerekçesi ise, şantajla tehditle bize geri adım attırmak. Asla geri adım atmayacağız. Bunu için kendini milletvekili yapan genel başkanı bile ortaya atabiliyor. Mesele siyasi olsun istiyor arkasına siyasileri alıyor. Çünkü belediye meclisi üyelerini satın alamıyor. İkna edemiyor, tehditle geri attıramıyor.

İTİRAF EDİYORUM: GÜNAHINI ALMIŞIM

Mahkeme kararı İstinaf mahkemesine götürülüp neden geri çekildi?

Hukuk müşavirliğine vekaletten bakan hanımın ben günahını almışım. Saraynaz Hanım ( Hukuk Müşavirvekili Saraynaz Karahan) koşarak benim yanıma geldiler “Biz kararı maalesef istinaf ettik” dedi. Ben çıldırdım “nasıl edersiniz, kesin talimatım var” diye.

Biz istinafa gitmeyeceğimizi alenen duyurunca teftişe, hukuk müşavirliğine, belediye özel kalemine saat 5 civarında Sinan Aygün tarafından bir yazı gönderiliyor ‘yargılanırsınız, ceza alırsınız’ diye.
Bu yazı gelince panik oluyorlar ve dört hukukçu bir araya geliyorlar.

Sinan Aygün’ün Saraynaz Hanımı bir şekilde ikna ettiğini düşündüm ama yanılmışım, günahını almışım. Hukuk servisindeki arkadaşlar toplu olarak geldiler ‘biz yazıyı görünce olur da yetiştiremeyiz diyerek bunu verelim daha sonra geri çekeriz diye düşündük’ dediler Ben bunu yeni öğrendim. S

Ben istinaf başvurusunu duyar duymaz ortalığı yıktım. Saraynaz Hanımı görevinden alıp teftişe verdim. Sinan Aygün’ün onları maniple ettiğini düşündüm.

Şimdi Sinan Aygün çıkıp ‘istedikleri olmayınca geri çektiler’ diyor.

GÖREVE GELİR GELMEZ O AVUKATLA İLGİLİ TEFTİŞ BAŞLATTIK

Hem Sinan Aygün’ün hem Melih Gökçek’in hem de belediyenin avukatlığını yapan Mehmet Ali Alan’ı neden görevden almadınız?

Göreve gelir gelmez bu avukatla ilgili bir teftiş başlattık ve orada da belediyeye büyük zararlar verildiğini tespit ettik. Ancak devam eden davalar nedeniyle kendisini görevden alamadık. Çünkü başlayan davalarda görevden aldığınızda o davayla ilgili yaptığınız anlaşma bedelini ödemeniz gerekiyor.

FETÖ’nün para kazanma yolu imar emsal artışları. Nasıl yapılıyor. Uygun bir arsa bulunuyor. İnşaat başlanıyor belediyeye başvurup inşaat alanı büyütülüyor. Bu artıştan elde edilen para da buraya aktarılıyor. Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugün yazmış köşesinde bu şekilde 80 proje tespit edilmiş diye. Meclis üyelerimizin araştırmaları sonucunda bu sayının 150 civarında olduğunu tespit etti.

Editör: TE Bilişim