CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, TV5’te yayınlanan ‘Gündemdekiler’ adlı programa katıldı.

Çağlar Cilara’nın sunduğu programda açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik iddialarına da yanıt verdi.

Melih Gökçek’in kendisi hakkında söylediği ‘Mansur Yavaş öz be öz Ankaralı değildir’ sözlerine cevap veren Mansur Yavaş, "Resmi kayda rağmen bunu iddia ediyor" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın konuya ilişkin sözleri şu şekilde:

Nüfus kaydımı açıklıyorum. 1800’lü yıllara kadar gidiyor ki Türkiye’de herkesinki o kadardır. Daha eskisi şeri sicillerdedir, Osmanlı arşivlerindedir. Bilinen en eski doğum tarihini dedemin dedesinin doğduğu tarihi gösteriyorum. Resmi kayda rağmen bunu iddia ediyor.

Bunun arkasında mutlaka bir kasıt var. Her şeyden önce kendisi bir aday değil bunu neden gündeme getiriyor. Kendisi oy falan alamayacak kimseden. Kendisi neden aday yapılmadığını da izah edemiyor. Partisi de bu konuda bir açıklama yapmadı. Görevden alınan belediye başkanlarına baktığımız zaman bir kısmı kayyuma devredilerek alındı bir kısmı yolsuzluk iddiasıyla alındı ancak Sayın Gökçek’in ne için alındığı ortada kaldı. Kendisi de izah edemiyor niye alındığını. Bunun verdiği etki ile herhalde gündeme gelmek istiyor.

Ben onu gündeme getirecek durumda değilim. Benim şu andaki rakibim Özhaseki’dir.

Kendisinin anket yaptırmadığını belirten Yavaş, "Ben anket yaptırmadım. İlçe adayları belli olmayacağı için sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ancak yapılan anketlerde 10 puan önde olduğum görülüyor. Ben bunu sokakta görüyorum" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ben anket yaptırmadım ilçe adayları belli olmayacağı için sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Şu anda anketlerde 10 puan önde olduğum görülüyor. Ben bunu sokakta görüyorum. Seçmen bana mutlaka aday olmalısın şeklinde yaklaştı.

Ben bunun ekonomik yönden olduğunu düşünüyorum. Halkımız ekonomik yönden bezmiş. Gerekirse bazı projeleri erteleyeceğiz. Otobüs ücretlerini biz karşılayacağız yeter ki halkımız işine gitsin.

En büyük projem Ankaralıyı mutlu etmek.

Şehrin havası temiz olacak. Musluklardan içilecek su vereceksiniz. Önceliğimiz bunlardan. Bunun için mantıklı politikalar üretmelisiniz. Katılımcı belediyecilik ile halkın sorunlarını öğrenip, görüşlerini alacağız. Belediyede bir mobil uygulama olacak. Bunu ile belli algoritmalar ile her sokağın nabzını ölçüp anket yapabiliyorsunuz.

En önemli sorunlardan biri kadın güvenliği çıktı. Trafikte gidip gelirken, karanlıkta yol alıyor. Parktaki ışıksızlıktan şikayet ettiler. Ulaşımı, toplu taşımayı çözmeliyiz.

Öğrenci evlerine suyu yüzde yüzde 50 indirimli vereceğiz.

Sayıştay raporlarına bakacak olursak, 2014 yılındaki raporda Ankara2nın borcu bilinmiyor. Şeffaf olacaksanız. Yaptığını her olay şeffaf olacak.

Ben ilk defa bir uygulama yapacağım. Ödediğiniz paranın ne kadar nereye harcanıyor bunu göreceksiniz. Topluma hesap vermeye talibiz. Eğer hesap verebiliyorsanız daha rahat hareket edersiniz.”

Editör: TE Bilişim