Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesindeki davaya Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın avukatları Abbas Ceren ve Sinen Canan Kızılkaya ile müdahil SAMAŞ vekili Salih Şanlıoğlu katıldı. Taraf avukatlarının dava dosyasına sunduğu dilekçelerin okunmasının ardından söz alan Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz, müvekkilinin Mansur Yavaş’a herhangi bir borcunun olmadığının tespit edilmesi talebiyle açtıkları davanın yaklaşık 4 yıldır sürdüğünü belirterek, "Davalının Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesine sunmuş olduğu istinaf dilekçesinde açıkça borçlu olan kişinin SAMAŞ şirketleri olduğu ikrar edilmiştir. İkrar kesin bir delildir. Buna rağmen bu dosyanın karara çıkarılmaması hukuka aykırılık oluşturmuş ve kesin delil olmasına rağmen dosya kasten karara çıkarılmamaktadır" diye konuştu.

Açılan tespit davası kapsamında dosyaya sunulan taleplere ilişkin mahkemece karar alınmış 6 müzekkerenin usulsüz bir şekilde UYAP sisteminden silindiğini iddia eden Ilgaz, müzekkerelerin silinmesi ve davalının imza örneklerinin temin edilmesi talebinin dikkate alınmamasının dosyada mahkemenin tarafsızlığını kaybetmesi sonucunu doğurduğunu söyledi. UYAP kayıtlarının silindiğini yeni öğrendiklerini belirten Ilgaz, tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle mahkeme başkanı Zekiye Öztürk hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

YAVAŞ'IN AVUKATI: "CEZA MAHKEMESİNİN KARARI BEKLENSİN"

Yavaş’ın avukatı Abbas Ceren ise, davacı tarafın taleplerine ilişkin beyanda bulunmak üzere süre istedi. Ilgaz’ın reddi hakim talebinin süresinde yapılmadığını ve yasal unsurları taşımadığını iddia eden Ceren, reddi hakim talebinin kabul edilmemesini talep etti. Görülen davadan ayrı olarak Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesine Kesgin aleyhine açtıkları resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık davasının istinaf aşamasında olduğunu hatırlatan Abbas Ceren, "Taraflar arasında davaya konu olan senedin sahte olarak düzenlendiği ve verildiği hususu karara esas alınan maddi vaka olması sebebiyle kararın kesinleşmesi halinde mahkemeniz açısından bağlayıcı nitelik taşıyacaktır" diyerek, mahkemenin istinaf sonucunu beklemesini talep etti.

Davada karşılıklı beyanların ardından ara kararı duyuran mahkeme, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık davasının sonucunun bekletici sebep sayılmasına hükmederek, ilgili mahkemeden davanın akibetinin sorulmasına karar verdi.

REDDİ HAKİM TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Davacı avukatı Özgür Ilgaz’ın reddi hakim talebini süresinde yapılmadığı gerekçesiyle reddeden mahmeke heyeti, duruşmayı 23 Ekim tarihine erteledi.

Kaynak: iha