Beykoz Gündemin haberine göre; Yaşamını Beykoz’da noktalayan Fahrettin Aslan’ın oyuncu ve siyasetçi oğlu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile mücadelede büyük çaba harcayan Emin Yavuz ve Selda Selimoğlu ile bir araya geldi. Yalnızca Beykoz Gündem‘in görüntülediği buluşmada ilçedeki gençlerin geleceğini ilgilendiren önemli konular konuşuldu.

Dizi ve sinema oyuncusu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile mücadele eden Beykozlulara destek verdi. Daha önce kendisinin de bu konuda çalışmalar yaptığını dile getiren Aslan, şunları söyledi:

“Biz de buna benzer bir çalışmayı üç yıl önce gerçekleştirmiştik. Adına ‘Gel Kardeşim’ dediğimiz proje kapsamında şahsen 81 ilin 70’ini dolaştım ve üniversitelerde öğrencilerle bir araya geldim. Yaklaşık 6 bin gence temas ettim ve yaklaşık 300 kadar genci de bu illetten kurtulmasına aracılık ettim.

Mehmet Aslan: “Gençlere uyuşturucu satıcılarından önce ulaşmak şart”

Elbette Beykoz’da da bu konuda gayret gösterilmesi çok anlamlı. Ancak ben uyuşturucunun yasaklamalarla değil duyarlılıkla bileceğine inananlardanım. Arzdan ziyade talebi bitirmek gerekiyor. Dünyada baktığınızda uyuşturucunun en çok kullanıldığı ülke Afganistan. Avrupa’da ise okullarda uyuşturucu bağımlısı olan kişilere anne-baba olmanın faydaları anlatılıyor. Zararlarının altı çiziliyor.

Uyuşturucu alışkanlığı genel olarak merakla başlıyor. Öncelikle bu merakın önünü kesip, uyuşturucu satıcılarından önce gençlere ulaşıp, onlara uyuşturucuyu ve zararlarını anlatmak gerekiyor. Baktığınız zaman uyuşturucu kullanan kişilerin sonunun intihar ile bittiği görülüyor. Kadınların ise erkeklere oranla 7 kat fazla intihar ettiği tespit ediliyor. Erkeklerin bırakması için çaba harcanırken, kadınlar ne yazık ki fuhuşa itiliyor ya da sürükleniyor. Namus sözkonusu olunca da fuhuştan sonra kadın intihar ediyor. Uyuşturucu kullanan kişilerin sonunun genel olarak böyle bittiğini gençlere anlatmak şart.”

Oyuncu Mehmet Aslan, son olarak Beykoz’da başlatılan seferberliğe destek verdiğini ifade ederek, yapılan çalışmaların karşılığını bulmasını dilediğini belirtti. Aynı zamanda Beykoz Kent Konseyi’nde yer alan Beykoz Belediye Meclis Üyesi Emin Yavuz ve Selda Selimoğlu ise Mehmet Aslan‘a desteğinden ötürü teşekkür ederek, uyuşturucu ile mücadelede şimdiye kadar yapılanlar ve gelecekteki planlamar hakkında Mehmet Aslan’a bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim