Bayramlaşmaya katılan AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, buradaki konuşmasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın 30 Ağustos’ta attığı mesaja yanıt verdi.

Mahmut Tanal 30 Ağustos’ta “Atatürk Olmasaydı ne olurdu biliyormusun? 1-Annenin kim olduğunu bilirdin, babanın kim olduğunu bilemezdin.” şeklinde mesaj atmıştı.

Mahmut Tanal’ın tweetini eleştiren Mehmet Metiner, "Bir Atatürk gider bin Atatürk gelir" şeklinde tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Metiner'in o sözleri şöyle:

 “CHP’nin İstanbul Milletvekili bir tweet atmış. Adı lazım değil, gerçekten müptezel bir herif. Ama milletvekili makamına duyduğumuz saygıdan dolayı gene kendisini muhatap alıyoruz, almak zorunda kalıyoruz. Atatürk olmasaydı diye başlayan bir cümle kuruyor. ‘Anneniz belli olurdu ama babanız belli olmazdı’. Bu nasıl bir saygısızlık. Böyle şeyler yazılır mı? Böyle şeyler konuşulur mu? Sen annemizin namusuna, iffetine nasıl laf edersin ya. Bu millet hiçbir zaman esaret altına girmemiş ki. Ama adamın mantığı şu yani, Atatürk olmasaydı, yani CHP olmasaydı, siz esir olurdunuz, köle olurdunuz. Bu millet bünyesinden öyle Atatürkler çıkartır ki, öyle Erdoğanlar çıkartır ki bir Atatürk gider bin Atatürk gelir. Bir Erdoğan gider, bin Erdoğan gelir. Atatürk olmasaydı CHP olmasaydı diye millete diyet çıkartılır mı?”

Editör: TE Bilişim