Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Keçiören’de Cumhur İttifakı Meclis üyesi adayı Alparslan Doğan’ın seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. 
Özhaseki, ilk açacakları kültür merkezine Alparslan Türkeş’in ismini vereceğini duyurdu. Özhaseki, “Göreve geldikten sonra ilk işim kuracağım kültür merkezinin adını Başbuğ Alparslan Türkeş koyacağım. Önemli olan bizim vatanımız ve milletimiz. Bu ittifakı kurduk ve sonuna kadar da devam ettireceğiz” dedi.

ÖZHASEKİ  "BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI" İSMİNİ SİLDİRMİŞ "ERCİYES BAŞBUĞ PARKI" YAPMIŞTI

Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı olan Mehmet Özhaseki Erciyes eteklerinde kurulan "Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı" adını değiştirerek "Erciyes Başbuğ Parkı" yapmıştı.

Servet Avcı 12 Şubat tarihli "Seçimler bereketiyle gelir!" başlıklı yazısında bu konuya değinerek "Erciyes'in eteklerinde Hisarcık beldesi MHP'li belediyedeyken 'Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı' inşa edilmişti... Belde belediyesi daha sonra iktidar partisinin eline geçince bu parkın ismini değiştirmeye kalktılar ve bu konuda encümen kararı bile aldılar...Kayseri'nin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından Hisarcık belediyesi kapandı ve bu bölge Melikgazi Belediyesi'ne dâhil edildi...

Peki o parkta şimdi durum nasıl? Cevaplayalım: Tabeladan Alparslan Türkeş ismi silinmiş durumda... Parkın yeni ismi 'Başbuğ Erciyes Parkı'!..
"Bu değişiklik nereden icap etti, rahatsızlık neydi, nasıl karar alındı?" sorularını dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye sormamız lâzım ama o da meşgul!.. Artık ittifakın Ankara adayı ve geçenlerde Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret ediyordu, bir grup 'dâvâ arkadaşı'yla birlikte!.."

Editör: TE Bilişim