"Yeni Parti Tartışmaları ve MHP Cemaati Üzerine Bir Ön Değerlendirme"

Yeni Parti tartışmalarını yapan arkadaşlarımız işin özünde MHP'nin bir siyasi parti olduğu varsayımına dayanıyorlar.

 Oysa MHP yönetimi 19 Haziran 2016 tarihinde salt çoğunluğu aşan delegesinin oyu ile hukuken ve 16 Nisan 2017 tarihli referandumda tabanının %80 ile bu sonucu tasdik edecek şekilde tercihte bulunması ile siyaseten tasfiye edilmiş bir yönetimin temsil ettiği yapıdır.

Dolayısıyla MHP artık bir siyasi parti değil bir siyasi cemaattir.

Nitekim MHP yönetimi kendi tabanından kendini korumak üzere şeyhinin vaziyet alması ile AKP ile her türlü ahlaksız temastan kaçınmamış ve bu ahlaksız teması karşılığı parti tüzüğüne aykırı olarak " EVET" adlı bir veled-i zina peydahlamıştır.

Siyasi partiler hukuk üzerinden, siyasi parti üyeleri de tüzük üzerinden var olurlar. Emeğin otorite karşısında korunduğu düzene hukuk devleti siyasi yapıya da parti denir.

Oysa MHP şeyhe olan sadakat mertebesinde inananlarını kategorize eden ve bu kapsamda hukuku şekil farzeden bir cemaattir. Sonuç olarak Türk Milliyetçilerinin artık bir partisi yoktur.

Şimdi bir parti kurup kurmamayı ve bu partinin hedeflerini ve hedeflerine ulaşmak için kullanması gereken yöntem, edinmesi gereken ilkeleri 5n 1k prensibi ile tartışalım...

MHP Edirne eski İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın

Editör: TE Bilişim