Suç duyurusunda Emniyet Genel Müdürlüğü 2008 yılında eğitim tesisi kurmak için Keçiören, Saray beldesinde kamuya ait arsa talep edildi. Saray Belediyesi TOKİ’ye yazı yazdı ve arsanın bir kısmının kendilerine kalan kısmında Emniyet Genel Müdürlüğü’ni kabul etti.

Bu işlem gerçekleşmediği gibi söz konusu arsa TOKİ tarafından ‘İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi’ ve ‘Aygen Konut Yapı Kooperatifi’ne satıldı.

FETÖ’cüler iş başında

‘Aygen Konut Yapı Kooperatifi’nin yöneticilerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İ. Melih Gökçek’in birçok dosyasını aklayan, FETÖ’cülükten yargılanan eski savcı Şadan Sakınan, FETÖ’cü eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez ve FETÖ’ye üye olmak suçundan yargılanıp ceza alan eski savcı Mustafa Bilgili olduğu ortaya çıktı.

İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetiminde ise FETÖ firarisi Önder Aytaç’ın olduğu görüldü.

İmar işleri ise FETÖ’nün İç Anadolu Bölgesi Mali İşlerden Sorumlu “imamı” olarak bilinen Rahmi Bıyık’ın kurduğu Doğukan İmar İnşaat Şirketi’ne verildi.

Tek tek belirlendi

Kamu alanında yedi kez imar değişikliği yapıldığı belirlendi. Bölgedeki emsal yapılardan daha fazla inşaat yapma hakkı tanındığı ise kayıtlara geçti. Belediye kanalıyla yapılan imar değişiklikleri neticesinde haksız menfaat ve kazanç sağlandığı ve bu kazançların FETÖ’ye finansman sağladığı ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski Başkan İ. Melih Gökçek, Önder Aytaç, Şadan Sakınan, Aydın Boşgelmez, Mustafa Bilgili, Rahmi Bıyık ve Ahmet Ertürk hakkında görevi kötüye kullanma, suç örgütüne yardım etme ve terörizmin finansmanı suçları işlendiğine istinaden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir kaynaklarından, geçmiş dönemde yapılan imar değişiklikleri ile FETÖ’ye sağlanan büyük rant dosyalarının tek tek incelendiği ve incelemelerin ardından FETÖ’ye kaynak sağlayan tüm konuların savcılığa intikalinin devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim