Kızılay tarafından Ensar Vakfı'na yönelik bağışların gündeme gelmesine bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener verdi. Sorumluların bir an önce istifa etmesi gerekliliğinin altını çizen Akşener, olayın tamamen bir art niyet içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kızılay'ın Ensar Vakfı'na yönelik bağışlarının gündeme gelmesi sonrasında sessiz kalmadı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın açıklamalarına tepki gösteren Akşener, bir an öncesinde kendisinin görevden alınmasını ya da istifa etmesi gerekliliğini hatırlattı.

Görevinden Alınmalı

Akşener, arkadaşın istifa etme gibi bir isteği olmadığını utanması gereken yerde halen televizyonlara çıkarak kendini aklama çabalarını yersiz bularak iktidardaki partinin bir an önce bu ismi defetmesi gerektiğini söyledi. Ülkemizde hiçbir kurumun içinin boşaltılmasına izin verilemeyeceğini belirten Akşener, Kızılay'ın da bunlardan biri olduğunu saygınlık için bunun bir an önce yapılması gerektiğini savundu.

Ortaya çıkan haberlerin çok korkunç olduğunu söyleyen Akşener, ciddiyetten ve samimiyetten uzak bir insanın böylesine değerli bir kuruluşun başında olmasının çok acı verici bir hadiseye sebebiyet verdiğini belirten Akşener, bunun Türk milletine bir hakaret olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilişim