Habererk / Haber Merkezi

Sabahattin Önkibar, videoda Meral Akşener’in AKP’ye geçmek için ‘İçişleri Bakanı olma’ şartını sunduğunu ancak Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu şartın kabul edilmediğini belirtti. Ayrıca bu videoda Önkibar'ın diğer parmak bastığı konu Bahadır Erdem'in 'sıkı bir fetöcü' olduğu iddiası olarak gündeme geldi.

Önkibar, videoda şu ifadeleri kullandı:

Prof. Dr. Recep Seymen beni aradı ve dedi ki bana "Meral Akşener'in alel acele Genel Başkan Yardımcısı olarak atadığı Bahadır Erdem sıkı bir fetöcü.

Ben onu üniversiteden tanıyorum. Sayın Meral Akşener nasıl böyle bir şey yapar? O fotoğrafı gördükten sonra ben Meral Akşener'in ilişkileri konusunda kuşkulara düştüm." dedi.

Prof. Dr. Recep Seymen'in bir başka söylediği daha var ki bu çok önemli. Recep Seymen dedi ki "Birebir tanıklığım var Meral Akşener takriben 8 9 yıl önce AKP'ye geçmek üzereydi.

AKP'liler ile buluşmuştu, onarla anlaşmıştı. Tek şartı içişiler Bakanlığı'nın hemen kendine verilmesi. Lakin bu talebi Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görülmedi.

İleri bir tarihte sizi bakan yaparız denildi. Öyle denildiği için de Meral Akşener MHP'de kaldı AKP'ye geçmedi."

Ben bu bilgiyi öğrenir öğrenmez Devlet Bahçeli'ye ulaştım ve "Aman Devlet Bey, AKP Meral Akşener'i transfer etmek üzere. Meral Akşener de onlarla buluştu, görüştü. Bilginiz olsun" dedim.

Bilindiği üzere daha sonra bu tarihe tekabül eden zamanlarda Meral Akşener ve Devlet Bahçeli arasında gerilim yaşanmıştı. Önkibar, bu gerilimin sebebini ‘Akşener’in AKP’ye transfer olma’ durumu olarak değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim