Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz'daki evinde ölü bulundu. Sabah saatlerinde duyulan silah sesinin ardından eve giren korumaları Yılmaz'ın cansız bedenini buldu. Yuvuz Yılmaz'ın intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor. İlk bulgular intihar şüphesini kuvvetlendirirken, korumaların verdiği ifadeye göre, Yılmaz'ın ölümüne neden olan silah yanında bulundu. 

Yılmaz'ın silahla vurulmuş halde bulunması üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Mehmet Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yılmaz'ın ihtihar ettiği öne sürülüyor. Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor. Mesut Yılmaz'ın bugün hayatını kaybeden oğlunun korumaları, verdiği ilk ifadede "Sabah çilingirle girdik, silahı başucunda bulduk" dediler.

İÇİŞLERİ BAKANI: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Milliyet gazetesinden Şebnem Hoşgör'ün verdiği bilgiye göre İçişleri Bakanı Süleman Soylu bütçe görüşmelerinde, Yavuz Yılmaz'ın vefatıyla ilgili söz alarak şunları söyledi:

"Eski Başbakanlarımızdan eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz hanımın oğlu bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat ettiğini öğrendik. Olayın haber alınması üzerine vali ve emniyet müdürü ile temas kurduk. Sayın Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor. Uçak yoculuğunda. Biz amcalarıyla temas kurduk. Allah mekanını cennet eylesin. Olayla ilgili arkadaşların incelemeleri sürüyor. Ben de Yılmaz Ailesi ve Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."

KORUMALARIN İFADESİ

Korumaların verdiği ilk ifadeye ulaşıldı. İddiya göre korumalar akşam saatlerinde Mehmet Yavuz Yılmaz'ı eve bıraktı. Sabah saatlerinde Yılmaz'ın çalan kapıya ve telefonlara yanıt vermemesi üzerine çilingir çağrılıyor. Korumalar başından vurulduğunu ve silahın başucunda olduğunu görüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleman Soylu bütçe görüşmelerinde, Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu “Eski Başbakanlarımızdan eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz hanımın oğlu bu sabah 09.00’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat ettiğini öğrendik. Olayın haber alınması üzerine vali ve emniyet müdürü ile temas kurduk. Sayın Yılmaz şu anda ABD’den dönüyor. Uçak yoculuğunda. Biz amcalarıyla temas kurduk. Allah mekanını cennet eylesin. Olayla ilgili arkadaşların incelemeleri sürüyor. Ben de Yılmaz Ailesi ve Yılmaz’ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” dedi.

TBMM'DEN BAŞSAĞLIĞI

TBMM Grup Başkanvekilleri, oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ve ailesine baş sağlığı diledi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlunun hayatını kaybettiği haberinin duyulmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yılmaz ve ailesine başsağlığı diledi.

YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.

Mesut Yılmaz'ın oğulları Yavuz Yılmaz ve Hasan Yılmaz kardeşler işletmecilik yaptı. CFS İstanbul Yatırım AŞ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Yılmaz kardeşlerin şirketi uluslararası alanda petrol, petro-kimya ve doğal taş ticareti yaptı.

Ardından 2009'da gıda sektöründe faaliyet göstermek için kurulan şirket Quick China'nın İstanbul franchisingini alarak sektöre girdi. Daha sonra kendi markaları olan Elio, Elio Sedef ve Mitzi ile yoluna devam etti.

YILMAZ KARDEŞLER RESTORAN İŞİNDE İSTEDİĞİNİ BULAMADI

Ancak Yılmaz Kardeşler restoran işinde beklediğini bulamadı. Ataköy Marina Park'taki Elio'yu kapatan, Nişantaşı'ndaki ana şubelerini eski CEO'ları Aydın Samanlı'ya devreden kardeşler diğer markaları Quick China'yı da elden çıkardı.

Şu anda CFS İstanbul'un tek restoranı Sedef Adası'nda faaliyet gösteren Elio Sedef. Şirket restoranın yanısıra En-Mar Prodüksiyonla medya alanında televizyon program CFS İstanbul uluslararası alanda petrol, petrol ürünleri, petro kimya ve maden ürünlerinin ticaretini de yapıyor.

3.HAVALİMANI İŞİNE DE GİRDİLER

3 restoran işinde beklediğini bulamayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Hasan ve Yavuz Yılmaz, 3. havalimanının hafriyat işine de girdi. Yılmaz kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın hafriyatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde.

NEŞE SAPMAZ İLE AŞK YAŞAMIŞTI

Kameralardan uzak bir yaşam süren Yavuz Yılmaz, bir dönem ünlü spiker Neşe Sapmaz ile yaşadığı aşkla gündeme gelmişti. 2015 yılında ayrılıkla sonuçlanan bu ilişkide Neşe Sapmaz aileyle tanışmıştı. Çiftin evleneceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

Hatta Neşe Sapmaz, Yavuz Yılmaz'ın kendisine evlenme teklif ettiğini sosyal medya hesabından "Ve teklif etti. 'Evet' dedim. Gelin ata bindi" notuyla paylaşmıştı.

EVLİLİK YERİNE AYRILIK

3 yıl sonra (2015 yılında) Yavuz Yılmaz ile Neşe Sapmaz'dan düğün davetiyesi beklenirken ayrılık haberi geldi. Zaman zaman ayrıldıkları dedikodularıyla gündeme gelen ve el ele poz verip dedikoduları yalanlayan sevgililer ilişkilerine nokta koydu.

YÜZÜK HEDİYE ETMİŞTİ

Berna Yılmaz'ın gelin adayı Neşe Sapmaz'a üç pırlanta taştan oluşan 200 bin TL'lik yüzük hediye ettiği haberleri de medyada çıkmıştı.

Editör: TE Bilişim