Gazeteci Emre Erciş sosyal medaya hesabından haberi duyurdu.

Erciş açıklamasında "Mesut Yılmaz vefat etmiş. Mesut Yılmaz da Türk Siyasetine Sabetay aileler kontenjanından giren bir isimdi. Hem kendisinin hem eşi Berna Müren'in çok ünlü Sabetay akrabaları var. Bu akrabalarından en meşhuru Komili, Ecevit, Şengör, Taşkent, Boyner, Bezmen aileleri." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür / Turizm Başdanışmanı ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, sosyal medya hesabından Mesut Yılmaz'ın sağlık durumun gündeme getirmişti.

İsmet Orhan, Mesut Yılmaz'ın sağlığından ümit kesildiğini açıklamıştı.

Mesut Yılmaz'ın sağlık durumuna ilişkin son açıklama 

 Mesut Yılmaz’ın Başbakanlık dönemindeki basın müşaviri Şükrü Demiryürek, Yılmaz'ın sağlık durumuyla ilgili Halk TV’ye yaptığı açıklamada ,”Mesut Bey evdeydi. Sağlık durumu kötüleşince hastaneye kaldırdık. Şu anda durumu kritik ama hayatta. Gelişmeleri takip ediyoruz “ dedi.

Abdurrahim Albayrak'tan açıklama 

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında durumunun kötüye gittiği ve hayatını kaybettiği iddiaları, Yılmaz ailesine yakınlığı ile bilinen Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak tarafından yalanlandı. Yılmaz'ın tedavi sürecinde olduğunu söyleyen Albayrak, "Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiğine dair haberler gerçek dışıdır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz ailesine yakın olan Abdurrahim Albayrak, "Mesut Yılmaz öldü" haberleri sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiğine dair haberler gerçek dışıdır. Kendisi hastanede tedavi altındadır." dedi.

ESKİ ANAP GENEL BAŞKANI DA YALANLADI

Yılmaz ailesine yakın olan bir diğer isim eski ANAP Genel Başkanı ve milletvekili Nesrin Nas, Mesut Yılmaz'ın durumunun kötüye gittiği yönündeki iddiaları yalanladı. Haberleri "Umut falan kesilmedi" sözleriyle yalanlayan Nas, "Ağır operasyon sonrası iyileşme süreci devam ediyor. Mesut Bey dirençlidir. Bunu da atlatacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim