Meteoroloji'den İstanbul, Trakya ve Marmara Bölgesi için son dakika uyarı! Öğleden sonra fırtına, yağış ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bursa ce çevresinde şiddetli yağış bekleniyor. Sıcaklıklar ülke genelinde düşüyor. Doğu bölgelerde ve yüksek yerlerde karla karışık yağmur görülübelir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Ege ile İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus beklenmektedir.

İSTANBUL'DA SON DAKİKA UYARI!

Parçalı ve çok bulutlu, Trakya çevrelerinin sabah saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

 

ÜLKE GENELİNDE HAVA NASIL?

Kuzeydoğu ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının Kuzeydoğu ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 18
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı 11
İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve az bulutlu 24
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21
Konya: Parçalı ve az bulutlu 18
Samsun: Parçalı bulutlu 11
Trabzon:  Parçalı bulutlu 11
Erzurum: Parçalı bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 16


İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07:00 Yenikapi - Bandirma Hızlı Feribot
08:40 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

13:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)    seferi
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08:30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
08:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi


MARMARA DENİZİ'NDE ULAŞIMA POYRAZ ENGELİ

Öte yandan Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi. Hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyrazdan olumsuz etkilenen 53 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi. Gemilerin, hava koşullarının iyileşmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi. Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Ava çıkan tekneler, poyraz dolayısıyla Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Editör: TE Bilişim