Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu'nda değişiklik teklifinin görüşüldüğü komisyonda MHP'den önemli bir çağrı geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, askeri hastane ve okulların yeniden açılmasını istedi.

Vahapoğlu şöyle konuştu: "Bir meslek grubunu potansiyel tehdit göremeyiz. 15 Temmuz hain darbesini yine askerin ve polisin içerisindeki bu cumhuriyete, devlete, demokrasiye sadakatle bağlı olanlar engelledi. Peygamber ocağı lafta kalmasın."

MHP'NİN İTİRAZI KOMİSYON TUTANAKLARINDA

Mustafa Hidayet Vahapoğlu, partisinin itirazlarını, 6 Temmuz'da yapılan Milli Savunma Komisyonu toplantısında dile getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında söz alan Vahapoğlu, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının sonuçlarına değindi.

Komisyon tutanaklarına göre Vahapoğlu, askeri hastanelerin yeniden Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması gerektiği mesajını verdi:

"Evet, hastanelerin, revirlerin askeri olmak kaydıyla tamamının açılması lazım.

Çok özel ihtisas gerektiren bir konudur. Doktor arkadaşımız bahsetti: Biz Eruh’ta vurulan arkadaşımızı tedavi etmek üzere Gülhane Askeri Hastanesi'nden profesör getiriyorduk gece, bir saat içerisinde. Şimdi toplayamazsınız. Vurulan askerimizin rütbesi ne olursa olsun hastanede güvenliğini sağlamak üzere sekiz kişi nöbet tutturuyoruz; bırakınız verilecek hizmeti, güvenlik de dahil olmak üzere. Ha şartlar gerektirdi kapandı, amenna. Artık buraların açılması lazım."

‘POTANSİYEL TEHDİT GÖRMEYİN’

15 Temmuz darbe girişimini askerin ve polisin içerisindeki bu cumhuriyete, devlete bağlı insanların engellediğini belirten Vahapoğlu şu ifadeleri kullandı: "Potansiyel tehdit olarak görüp hepsini cezalandırmamak gerekir diye düşünüyorum. Onun için bu kurumların açılması lazım, okullarının açılması lazım. Ruh işidir, bir hayat tarzıdır askerlik."

‘ASKERİ LİSELERİ AÇALIM’

Vahapoğlu askeri liselerin açılması gerektiğini savundu, harp okullarının Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanmasının Türk Ordusu'na zarar verdiği imasında bulundu. Vahapoğlu şöyle konuştu: "İmkanımız varsa yine liseden astsubay hazırlama okullarını açalım, askeri liseleri açalım, harp okullarını açalım yani efendim, okullar darbeci yetiştirmez, darbeci niyetinde olanlar darbe yapar; bu kadar basit. Okulları cezalandırmayalım. Eğer diyorsak ki ‘orası peygamber ocağı’, hakikaten peygamber ocağıdır, bu lafta kalmasın. Evet, tüm personeline hak ettiğinin üzerinde, fevkinde imkan sağlayalım. Çünkü bu coğrafyada bulunan devletin ordusu güçlü olmak zorundadır. Biz savaşı bitirmedik, savaş bitmiyor.”

Editör: TE Bilişim