Ankete katılan AKP'li seçmenlerin yüzde 39'u referandumda 'hayır' oyu vereceğini belirtirken, CHP'li seçmenlerin yüzde 26.5'i ise "Evet" diyeceğini ifade etti. 

Söz konusu ankette katılımcılara "Selahattin Demirtaş başkanlık sistemine 'Evet' deseydi tutuklanır mıydı?" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 9.7'si "Bilmiyorum" yanıtını verirken, yüzde 75'i "Hayır, tutuklanmazdı" görüşünde. 

"Meral Akşener, MHP'nin başına geçsin" diyenlerin oranı yüzde 36.5

Katılımcıların yüzde 36.5'u "MHP Genel Başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusuna "Meral Akşener" yanıtını verdi. Akşener'i yüzde 24.5 oyla Sinan Oğan ve yüzde 16 oyla Ümit Özdağ takip etti. "Devlet Bahçeli MHP'nin başında kalsın" diyenlerin oranı ise yüzde 15.1.

"Meral Akşener partisi kursa oy verir misiniz?" sorusuna "Kesinlikle oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 11.4'te kaldı. "Belki oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 37.5; "Oy vermem" diyenlerin oranı ise yüzde 35.9. 

Yeniçağ yazarı: Ülkücüler arasında yapılan 'mini anket'te, 1 kişi dışında herkes "Hayır" dedi

Öte yandan Yeniçağ yazarı Selcan Taşçı, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde faaliyet gösteren  Ahde Vefa 78  Derneği'nde referanduma ilişkin bir "mini anket" yapıldığını yazdı. Taşçı, bir kişi dışında herkesin "Hayır" dediğini aktardı. 

Yazının ilgili kısmı şöyle;

Ülkücüler arasında mini anket

İstanbul'da, Kadıköy'de faaliyet gösteren, kurucu ve üyelerinin kendilerini üzerine basa basa "ülkücü" diye tanımladığı 78 Ahde Vefa Derneği'ne konuk oldum hafta sonu.

Biraz oradan, biraz buradan söyleştik.

Salonda kaç kişi vardı bilmiyorum ama salon içi referandum anketinin sonucu şöyle oldu:

Evet: 0

Kararsız: 1

Hayır: Geri kalan herkes.

---

Referandum başka, kongre başka...

 "16 Nisan'da Devlet Bahçeli'yi de oylayacağız" ifadesini eleştirmiştim biliyorsunuz.

Fırsatı bulmuşken sağlamasını yaptım.

MHP içinde aday olacağını açıklamış herhangi bir isme kurumsal destek vermemekle birlikte, "muhalif" olarak "mimlenmiş" 78 Ahde Vefa gibi bir dernekte "bile" karşılığı yok bu çıkışın.

Ağırlıklı görüş "sapla samanı karıştırmamak gerektiği" yönünde.

"16 Nisan'da ben Devlet Bahçeli'yi oylamayacağım, ülkenin bekasını oylayacağım" diyenler açık ara önde.

Birkaçıyla uzun sohbet imkanımız oldu. Ekliyorlar:

"Referandum parti değil memleket meselesi. Devlet Bahçeli'ye muhalefet etmek başka, referandumu fırsat bilip MHP içi yarışta ön almaya kalkışmak başka. Biz çoğunlukla "hayır" diyoruz. Ama "Devlet Bahçeli 'evet' dediği için 'hayır'" demiyoruz. Yahut herhangi bir aday "Hayır" dediği için de "Hayır" demiyoruz. Türk Milliyetçileri için de, ülkemiz, devletimiz, milletimiz için de hayırlı olanın bu olduğuna inandığımız için "Hayır" diyoruz..."

Yanlış da anlaşılmasın, MHP içi muhalefete öncülük yapanlar "Hayır" için çalışmasınlar demiyorum. Kimse demiyor.

İtiraz, "Hayır" çalışmasının "MHP içi muhalefetin unsuru yahut sonucu"ymuş gibi yürütülmesine.

Niyet bu olmasa da algı böyle...

---

Günün sorusu

Türkmen katili, peşmerge başı, gözü hayalini kurduğunu "Büyük Kürdistan"ın parçası olarak gördüğü Türk topraklarında olan Barzani'nin "onuruna(!)" Atatürk Havalimanı'na sözde Kürdistan paçavrası asanlarla birlikte "Evet" diyor olmaktan memnun musunuz?

Editör: TE Bilişim