Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, 20 Şubat 2015 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, şehadet yıl dönümüne üç gün kala kabri başında yad edildi.

METİNER’İ DE YANINDA GÖTÜRDÜ

Ciddi Gazete’nin haberine göre; Yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi PR çalışması yapan AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, HADEP'in eski genel başkan yardımcısı ve çözüm sürecinin mimarlarından Mehmet Metiner'i de yanına alarak Çakıroğlu'nun kabrini ziyaret etti. Nihat Zeybekçi ile HADEP eski genel başkanı AKP eski milletvekili Mehmet Metiner'e MHP İzmir milletvekilleri Hasan Kalyoncu, Tamer Osmanağaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Ömür Raşit Tayfur eşlik etti.

METİNER MHP İÇİN NE DEMİŞTİ?

Mehmet Metiner, PKK'nın siyasi temsilciliğini yapan HADEP'te eş genel başkanlık yaptı. Çözüm sürecinde PKK çukur kazıp tahkimat yaparken eleştiriler yükselince MHP için "Kandan ve kadavran besliyorlar" demişti. Barış sürecinin en ateşli savunucularından olan Metiner, "Biz bu sorunu çözdüğümüzde MHP tabelasını indirmek zorunda kalacak. MHP diye bir parti kalmayacak. Dağlardan şehitlerimiz gelmediği zaman MHP diye bir parti kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim